Smart Güneş Enerjisi halka arz ne zaman gerçekleşecek? Smart Güneş Enerjisi talep toplama tarihleri, hisse kodu

Sermaye Piyasası Kurulu'nun haftalık bülteninde Smart Güneş Enerjisi'nin halka arz edileceğinin duyurulmasından sonra halka arzının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Yatırımcılar Smart Güneş Enerjilerinin halka arzı ne zaman yapılacak? Güneş Enerjisi hisse kodu nedir? soruları araştırılmaya başlandı. Soruların cevapları ve daha fazla detay haberimizde yer almaktadır.

20.03.2022-18:29 - (Son Güncelleme: 20.03.2022-18:35) Smart Güneş Enerjisi halka arz ne zaman gerçekleşecek? Smart Güneş Enerjisi talep toplama tarihleri, hisse kodu

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) haftalık bülteninde Smart Güneş Teknolojilerinin halka arz talep toplama tarihlerini duyurdu. Bu duyurudan sonra Smart Güneş Enerjilerinin halka arzının ne zaman gerçekleştirileceği merak konusu oldu. Şirketten pay sahibi almak isteyen ve yatırımlarını bu yönde yapacak olan yatırımcılar ise Smart Güneş Teknolojisinin borsada ne zaman işlem göreceğini, hisse fiyatı ve kodunun ne olduğunu araştırmaya başladı. 

Smart Güneş Enerjisinin halka arzı ne zaman yapılacak?

16-17-18 Mart 2022 tarihlerinde 14 TL fiyatla Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri Arge Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. QNB Finansinvet ve TSKB eş liderliğinde halka arzı gerçekleştirilecektir. 

Smart Güneş Teknolojileri, endüstriyel, ticari ve perakende kullanıcılara Gebze'de üretmiş olduğu güneş panellerini tedarik etmektedir. Smart Güneş Teknolojileri'nin Şirket paylarının halka arzı için SPK'ya yapılan başvurunun onaylamasından sonra şirket halka arz edilecektir. Yapılan halka arzda 25.500.000 TL nominal değerdeki paylar sermaye artışı kapsamında, 6.340.000 TL nominal değerdeki paylar ortak satışı kapsamında satışa sunulacaktır. Fazla talep gelmesi halinde Smart Holding'in sahip olduğu 6.368.000 TL nominal değerli payların da ek satışı gerçekleştirilecektir. Gerçekleştirilecek olan halka arzda sunulacak payların %20'si "Bireysel Yatırımcılar" %39'u "Yüksek Başvurulu Yatırımcılar" %40'ı "Yurtiçi Kurumsal Yatırımcılar" %1 oranı ise "Grup Çalışanlarına" tahsis edilecektir. Bireysel Yatırımcılar en çok 1000 tane başvuru yapabilirken Yüksek Başvurulu Yatırımcılar ise en az 1001 tane başvuru yapabilecektir. Her iki guruba da oransal dağıtım yapılacaktır. 

Smart Güneş Enerjisinin halka arzı ne zaman yapılacak

Halka arzın büyüklüğünün 445.760.000 TL olması beklenmektedir. Eğer ek satış yapılırsa bu rakam 534.912.000 TL'ye ulaşması beklenmektedir. Şirket hisse başına 14 TL fiyat ile halka arz edilirken, bu işlem sonrasında şirketin halka açıklık oranı %20,81, ek satış olursa da %24,97 olacaktır. Halka arz öncesinde 127.500.000 TL olan sermaye halka arz sonrasında 153.000.000 TL'ye yükselecektir. 

Smart Güneş Teknolojileri, halka arzdan sağlayacağı güçlü kaynağın %30-35'ini İzmir Aliağa'ya kurulacak olan hücre yatırımında kullanacaktır. Smart Güneş Teknolojileri şirketinin kurucu ortağı ve CEO'su Halil Demirdağ, yeni yatırımlar ve atılacak adımlar hakkında açıklamalarda bulundu. 2017 yılının Ağustos ayında Gebze'de üretime başladıklarını söyleyen Halil Demirdağ, toplam 20 milyon Dolar yatırım yaptıklarını açıkladı. Sağladıkları bilgi birikimleriyle son hat yatırımlarını gerçekleştirdikleri ve pandemiye rağmen çok kısa bir zamanda üretime başladıklarını belirten Demirdağ,bugüne kadar 500'ün üzerinde projede panel üreticisi ya da anahtar teslim hizmet sağlayıcısı olarak yer aldıklarını vurguladı. 2021 yılında 95 milyon dolar ciroya ve 17 milyon dolar FAVÖK tutarına imza attıklarını söyleyen Demirdağ 2021 yılı net borç-FAVÖK oranı 1 civarında gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal