Siyasetin önemli isimlerinden Deniz Baykal son yolculuğuna uğurlandı

Siyaset dünyasının önemli isimlerinden biri olan Deniz Baykal, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Başkan Erdoğan’ın da katıldığı cenaze törenine katıldı. Deniz Baykal, sevenleri tarafından yaptığı çalışmalar gündeme getirerek anıldı.

14.02.2023-16:15 - (Son Güncelleme: 14.02.2023-16:34) Siyasetin önemli isimlerinden Deniz Baykal son yolculuğuna uğurlandı

CHP lideri Deniz Baykal 84 yaşında hayatını kaybetti. CHP Genel Merkez’de tören düzenlenen törenin ardından Baykal için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde öğle namazını takiben cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine başta Başkan Erdoğan olmak üzere birçok önemli isim katıldı. Vefat haberi ile sosyal medyada da gündem olan Baykal, yaptığı çalışmalar ile anıldı.

Deniz Baykal son yolculuğuna uğurlandı 

84 yaşında hayatını kaybeden Deniz Baykal, 1993'te Bosna Savaşı'nın en kızıştığı dönemde ekibi ile beraber tehlikeyi göze alıp Bosna'ya gider. Yollarda bombalama sonucu ölüm tehlikesi atlatırlar. Ama sonunda Aliya'nın sığınağına ulaşırlar. Aliya, Deniz Baykal'ı görünce duygulanıp sarılır. 

Boşnak cephesine gitti 

Deniz Baykal yoğun çatışmaların yaşandığı Boşnak Müslümanların cephesine gider. Onlara moral verir. O sırada yoğun çatışma yaşanmaktadır. Deniz Baykal mücahitlere Türkiye'nin desteğini ve selamını getirir. Cephedeki Müslüman Boşnaklar sevinir. Resim o zamandan.

Deniz Baykal

Deniz Baykal Sırplar tarafından tecavüze uğramış Boşnak Müslüman kadınların yanına gidip başlarına beyaz yazmalar bağlar. Anlamı "Bizim için tertemiz ve namuslu kadınlarsınız" demektir. Boşnak kadınların dertlerini dinleyip konuşup moral verir.


Deniz Baykal birkaç gün orada kalarak gelecek yardımları koordine eder ve destek verir. Silah, para, tıbbi malzem ve istihbaratı ayarlar. Ayrıca diplomatik olarak da her türlü desteği verir. Bizzat asker elbisesi ile cephede bulunup bilgi alıp destek olmuştur.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal