20.05.2022-15:29 (Son Güncelleme:28.02.2023-17:00)


1

ADNAN MENDERES

ADNAN MENDERES

Adnan Menderes, en çok yasak aşk ile anılan siyasilerden. Hayatından eşi dışında birçok kadın olduğu yazılıp çizilmişti o dönem. Ancak Ayhan Hanım ile olan aşkı, dillere düşmüştü. Hatta konuyla ilgili bir "Bebek davası" da var. Ancak daha ilginci, Suzan Sözen ile yaşadığı aşk.



2

Suzan Hanım şöyle bir açıklamada bulunmuştu, "Kocam Ferit Sözen, o tarihte Polis Okulu'nda hoca idi. Gümüşhane'ye tayin edildi. Gitmedik. Burada kalmak için çok çalıştık. Menderes'e bu işi yaptırmanın çarelerini aradım. Bir gün Tarabya'da, Piliç Osman'la tanıştım. Bize Başbakan'ı çok iyi tanıdığını ve Menderes'le tanıştırabileceğini söyledi. Ertesi gün, Menderes telefon ettirdi ve imzalı kitabımı istetti. Kocama sordum, muvaffak etti. Bu şekilde tanıştık, eve gelmeye başladı. O geleceği vakit, kocam hasta dahi olsa evden çıkardı. Pencerede parolamız vardı. Kocam anlardı, dönerdi.”



3



4

HASAN FETMİ GÜNEŞ

HASAN FETMİ GÜNEŞ

Dönemim İç İşleri Bakanı olan Hasan Fehmi Güneş evliyken, şarkıcı Aynur Aydan'ın evinden çıkarken görüntülenmişti. Ertesi gün gazetelerde konuyla ilgili boy boy haberler çıktı ve büyük bir yankı oluştu. Bakan baskılar karşısında "Türk halkından özür diliyorum" dedi ve istifasını verdi.



5

ELGUN GÖKNEL

ELGUN GÖKNEL

İSKİ Genel Müdürü olan Ergun Göknel evliyken, sekreteri Feray Hanım'a aşık oldu. Boşanmak için eşine yüklü miktar tazminat ödeyen Ergun Göknel, Feray Kavrar ile evlendi ama eski eş Nurdan Erbuğ'un intikamı acı oldu. Nurdan Hanım, eski eşinin rüşvet aldığını ve yolsuzluk yaptığı ihbar ettikten sonra meşhur İSKİ skandalı ortaya çıktı ve Ergun Göknel 8 yıl ceza aldı. Daha sonra da Ergun Göknel ve Feray Kavrak da boşandılar.



6

HAYRİ ÜÇPINARLAR

HAYRİ ÜÇPINARLAR

Eski bakanın yasak aşkı, sevgilisiyle birlikte olduğu kasetin yayılmasıyla ortaya çıktı. Bakan durumu kabullenip sessiz kalmayı tercih etti ve görevine devam etti. Kamer Genç - Dansöz Hayal (1999) Evden birlikte çıkarken görüntülenen ikiliyi gazeteciler yakaladığında "Çiçekleri suladık" demişti.



7

İLYAS AKTAŞ

İLYAS AKTAŞ

DYP milletvekili İlyas Aktaş, sekreteri tarafından bacağından vurulması sebebiyle gazetelere haber oldu. Daha sonra sekteri Fatma Hanım'ın da kolundan yaralandığı haberi geldi. Olayın daha sonra İlyas Aktaş'ın sekreteri Fatma Akıntürk'e verdiği sözleri tutmadığı gerekçesiyle ortaya çıktığı anlaşıldı.



8

KAMER GENÇ

KAMER GENÇ

Evden birlikte çıkarken görüntülenen ikiliyi gazeteciler yakaladığında "Çiçekleri suladık" demişti.



9

ŞÜKRÜ SİNA GÜREL

ŞÜKRÜ SİNA GÜREL

Zeliha Sapmaz, Fransa Büyükelçiliği'nde çalışıyordu. Evli olan Bakan Şükrü Sina Gürel ise, Zeliha Hanım'a aşık oldu ve bu söylenti dilden dile dolaşmaya başladı. Şükrü Bey, sonunda eşi Fulya Hanım'ı terk edip Zeliha Sapmaz ile birlikte yaşamaya başladı. Bir basın toplantısı düzenleyip "Evet adı ilişkisine karışan siyasetçi benim." dedi ve daha sonra da Zeliha Hanım ile nikah masasına oturdular.



10

TUNCAY MATARACI

TUNCAY MATARACI

Dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Tuncay Mataracı'nın, evliyken dansöz Işık Yavuz ile aşk yaşadığı uzun süre iddia edildi. Ancak Bakan Tuncay Mataracı, görevinden istifa etmedi ve işine devam etti. Yaşar Nuri Öztürk - Şahane Sultan Müftüoğlu Yaşar Nuri Öztürk'ün eşi Canan Öztürk, eşinden şüphelenmeye başlıyor ve iddiasına göre Şahane Hanım'dan gelen aşk mesajlarını okuyor. O dönem Esra Ceyhan'a telefonla bağlanıp, eşini ve Şahane Hanım'ı uygunsuz bir şekilde evinde yakaladığını iddia etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR