Sivilce Hızlı Geçirmenin Yolları

Sivilceler her yaş grubunun sorunu olabilir fakat genellikle ergenlik çağında olan gençlerde görülür. Sivilce erkek ve kadında da görülen bir cilt sorunudur. Yetişkinlerde çıkan sivilceler çoğu zaman yenilen yemeklerden kaynaklıdır. Peki sivilceleri geçirmenin yolları nelerdir? İşte detaylar…

25.08.2020-17:42 - (Son Güncelleme: 25.08.2020-17:41) Sivilce Hızlı Geçirmenin Yolları

Alerji, stres, uykusuzluk, hava kirliliği ve ciltte yanlış ürün kullanımı sivilce oluşumuna neden olan diğer sebepler olabilir. Yağlı yiyecekler, bol tuzlu yiyecekler ve asitli içeceklerde sivilce yapabilir. Sivilce tıkanan gözeneklerden, ölü deriden ve kirdende oluşabilir. Hormonal dengesizlik, hijyen eksikliği ve bilinçsiz yapılan diyette ciltte bozulmalara ve sivilce oluşumuna sebebiyet veren diğer yollardan olabilir. Sivilce nasıl çabuk geçer bulunabilmesi için sivilce yapan sebep önemlidir.  Sivilcelerin kuruması ve geçmesi için birçok doğal ve bitkisel yöntemler bilinir.

SİVİLCE OLUŞUMU HAKKINDA BİLGİ

Cilt yenilenirken ciltte bulunan ölü derinin dökülmesi gerekir. Bu ölü deri dökülmediği zaman ciltte sivilce oluşumu başlar.

SİVİLCE NASIL ÇABUK GEÇER İÇİN YÖNTEMLER

Sivilceyi kurutmanın ve geçirmenin birçok yolu vardır. Limon, limon suyu ve tarçın, zerdeçal ve limon, karbonat ve limon, Gül suyu ve limon, şeker ve limon sivilcenin geçmesi için etkili yöntemlerdendir.

ZERDEÇAL VE LİMON

Limonlu ve zerdeçallı sivilceler üzerinde etkili olan bu karışım için 1 limon ve bir çorba kaşığı zerdeçal kullanılır. Zerdeçal çok etkili bir anti-inflamatuar maddedir. Zerdeçal sivilce üzerindeki iltihaplanmayı azaltır ve antibakteriyel olduğu için bakterilerin ölmesini sağlar. Zerdeçal sivilcelerin daha çabuk iyileşmesini sağlar. Limon ise yüzdeki sivilceleri kurutur, cildi temizler ve sivilce oluşumunu azaltır. Limon ve zerdeçalı hazırlamak için küçük bir kap alınır ve içerisine malzemeler koyulur karıştırılır. Sivilcelerin olduğu bölgeye sürülür. Sürüldükten sonra 15 dakika beklenir.

LİMON VE SALATALIK

Salatalık cilde nem veren ve içerisinde su olduğu için cildi besleyerek sivilceler üzerinde etki yaratır. Bu karışım için 1 limonun suyu ve 1 salatalık yeterli olacaktır. Limon sıkılır ve bir kaba koyulur daha sonra salatalık rendelenir ve sıkılan limonun üzerine koyulur iyice karıştırılır. Daha sonra bu karışım cilde sürülür ve 20 dakika bekletilir.

GÜL SUYU VE LİMON

Gül suyu anti-inflamatuar bir maddedir ve sivilceler üzerinde yatıştırma etkisi vardır. Ayrıca gül suyu antibakteriyel özelliklere sahiptir ve bakterilerin ölmesinde rol oynar. Limonda bulunan asit sivilcelerin sönmesine ve kurumasına yardımcı olur.  1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çorba kaşığı gül suyu yeterli olacaktır. Bir kapta gül suyu ve limon suyu karıştırılır. Daha sonra pamuk ile yüze sürülür. Bu karışım bekledikten sonra soğuk su ile yıkanır.

KARBONAT VE LİMON

Karbonat ve limon gazlı olduğu için ciltte tıkanan gözenekleri iyice açar. Limon ciltteki yağlanmayı emer ve sivilce oluşumunun azalmasına yardımcı olur. 1 çorba kaşığı limon ve 1 çorba kaşığı karbonat yeterli olacaktır. İkisi bir kapta karıştırılır ve cilde uygulanır. 10 dakika bekletilir ve yıkanır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal