Sivas’ta 112 Yıllık Tarihi Bina Restore Ediliyor

Sivas’ta Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan 112 yıllık tarihi jandarma binasında restorasyon çalışması başladı.

19.05.2020-19:12 - (Son Güncelleme: 19.05.2020-19:12) Sivas’ta 112 Yıllık Tarihi Bina Restore Ediliyor

Sivas Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan ve 1908 yılında Vali Reşit Akif Paşa zamanında "Jandarma Dairesi" olarak yaptırılan Tarihi Jandarma Binası restore ediliyor.

Vali Salih Ayhan ve Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 112 yıllık tarihi binanın restorasyon çalışmalarını inceledi.

Başka projelerinde üstünde çalıştığını belirten Vali Ayhan,  "İlerleyen dönemde burayla, öğretmenevi ve belediye binamızla ilgili de ortak bir çalışma içerisine gireceğiz" dedi.

Tarihi eserleri muhafaza ederek gelecek nesle aktarmayı hedeflediklerini belirten Ayhan, Sivas kent meydanının Türkiye'nin en iyi meydanı olması için çalıştıklarını dile getirdi.

Başkan Bilgin ise yeni bir meydan kazandırılacağını belirterek " Yeni orduevini Sivas'a kazandırdık ve eski orduevinin yerini de belediye olarak teslim aldık." dedi.

Restorasyon çalışmaları alanında bulunan lojmanlarla ilgili ise Başkan Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

"Tarihi jandarma binamızı ortak akılla şehrimizin menfaatine olacak şekilde kullanıma açarak hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Tarihi Kent Meydanı düzenlemesi kapsamında 27 Haziran Parkı ve eski Numune Hastanemizin yeriyle ilgili Millet Bahçesi yapılması hususunda TOKİ ile proje çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 70 bin metrekarelik bir alanı tekrar şehrimize kazandıracağız. Türkiye'nin ve dünyanın en güzel meydanlarından birisi olan meydanı, bir bütün olarak düzenleyip etap etap yapacağız."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal