Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın takımdaki durumu ve Beşiktaş'tan ayrılan Sergen Yalçın hakkında yaptığı açıklamalar büyük yankı uyandırdı!

Türkiye Kupası'nı Sivasspor'a kazandırarak tarihi bir başarıya imza atan Teknik Direktör Rıza Çalımbay son olarak özel açıklamalarda bulundu. Rıza Çalımbay'ın son olarak Süper Lig'de Beşiktaş'ı çalıştıran Teknik Direktör Sergen Yalçın hakkındaki açıklamaları büyük yankı uyandırdı.

29.05.2022-12:00 - (Son Güncelleme: 29.05.2022-12:36)

Ziraat Türkiue Kupası finalinde Kayserispor'u devirerek Sivasspor tarihinde ilk kez kupa kazanmasını sağlayan Rıza Çalımbay, Milliyet Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Rıza Çalımbay'ın takımdaki başarısı ve Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Sergen Yalçın hakkında yaptığı açıklamalar çok konuşuluyor.

Takımdaki geleceğinden bahsetti

Rıza Çalımbay Sivasspor'daki geleceği ile ilgili açıklamasında, 'Belli değil o durum. Şartları konuşacağız. Şartlar derken paradan ziyade hedefler konuşulacak. Özellikle transfer konularını konuşmamız lazım. Çünkü bu sezon hem Avrupa’da hem de Türkiye’de sıkıntılar yaşadık. Bunların tekrarlanmasını istemiyorum. Bu yüzden transfer durumlarının netleşmesi lazım. Ama şu anda bir şey belli değil.'

'Ben Sivaslıyım. Sivasspor tarihinde bugüne kadar kupa kazanamamıştı. Bu yüzden Türkiye Kupası’nı Sivas’a getirmek gerçekten benim için çok anlamlı. Sivaslı olduğum için benim bu takıma karşı büyük bir sorumluluğum var. Kupanın yanında Avrupa’ya gidecek olmamız da mutluluk verici. Alnımızın akıyla sezonu bitirdik. Sivas halkına böyle bir mutluluk yaşattığımız için de sevinçliyiz.' ifadelerine yer verdi.

Gradel'in durumuna değindi

'Onun mukavelesi devam ediyor. Yüksek bir teklif gelirse satılır mı, o yönetimin tasarrufu. Ama Gradel iyi bir oyuncu. Her an oyunun kaderini değiştirecek bir isim. Ben ona kızmıyorum. Tehlikeli bir isim olduğu için rakip artık tek kişi ile değil bazen 2-3 kişiyle ona baskı uyguluyor. O zaman riske girmemesi gerekiyor. Tek kızdığım noktası bu.'


Maçtan önce yaşananları anlattı

Rıza Çalımbay, Kayserispor ile oynadıkları final maçı öncesinde oyuncularına 'Sonuna kadar geldik ve elimizde tarih yazma fırsatımız vardı. O en önemlisiydi. Oyuncuların kendileri için oynamaları gerekiyordu. Bir üzüntülü hali, bir de maçtan sonraki coşkuyu düşünün. O coşkuyu yaşamak önemliydi. Hedef kendiliğinden geldi. Biz bu işi başaracağız dedim.' ifadelerine yer verdi.

Teknik adam hakkındaki sözleri çok konuşuluyor

Rıza Çalımbay, Beşiktaş ile yolları ayrılan Teknik Direktör Sergen Yalçın ile ilgili olarak 'Olaylar onu bu noktaya getirdi. Beşiktaş bir Anadolu takımı gibi olamaz. Orada sorumluluk daha fazla. Hem Avrupa’da hem ligde başarılı olamayınca ister istemez sıkıntılar çıkıyor. Önder de benim çok sevdiğim bir arkadaşım. Ama tecrübesizdi. Beşiktaş’ı götürmek kolay değil. Tecrübesiz bir isim bunu yapamazdı. Her maçı kazanmak zorundasınız orada.' açıklamalarında bulundu.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal