Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Süper Lig'de aldıkları Çaykur Rizespor galibiyeti sonrası dikkat çeken açıklamalar yaptı!

Süper Lig'in 37. hafta maçında deplasmanda Çaykur Rizespor'u 2-1 yenen Sivasspor'da takımın teknik direktörü Rıza Çalımbay, karşılaşmanın ardından açıklamalar yaptı. Tecrübeli teknik adam maçın ardından Ziraat Türkiye Kupası'nda Kayserispor ile oynayacakları mücadeleye değindi.

17.05.2022-09:32 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-10:24)

Süper Lig'in 37. haftasında Sivasspor, Çaykur Rizespor'u 2-1'lik galibiyetle geçmeyi başardı. Alınan galibiyet sonrası takımın tecrübeli teknik direktörü Rıza Çalımbay açıklamalarıyla ilgi çekti. Teknik adam maç sonu yaptığı açıklamada Türkiye Kupası'nı kazanmayı çok istediklerini aktardı.

Karadeniz ekibine övgüler dizdi

Rıza Çalımbay karşılaşma sonrasında, 'Mükemmel yıllarım geçti. Rize'nin yeri bende bambaşka. Bu kadronun düştüğüne üzüldüm. Kadroyu yüzde 80 koruyabilirlerse gelecek yıl çıkacaklardır.' ifadelerine yer verdi.

Kupa hedeflerinden bahsetti

'Bütün gayretimiz, her şeyimiz orada. Bu maçta oynadığımız oyunun kupada üzerine çıkmalıyız. Elimize bir fırsat geçti. Bunu kolay yakalamadık. Sivasspor'un tarihinde ne final ne kupa var. Finali kazanıp kupayı Sivas'a götürmek istiyoruz. '

'Sezona en erken başlayan, hem Avrupa hem ligde oynayan takımız. Ligi de en son biz bitireceğiz, Final oynayacağız. Bizim ligin ve Avrupa'nın en yaşlı takımı biziz. Onun için yorgunluk, bıkkınlık olur.' şeklinde konuştu.


Avrupa turnuvalarına katılmalarındaki başarıya değindi

Bir Anadaolu takımının iki yıl üst üste Avrupa'ya gittiğini görmediğini belirten teknik adam, 'Kupayı alırsak üçüncü kez gideceğiz. Puan, para kazanıyoruz. İki yılda iyi puanlar getirdik Türkiye'ye. Bizden fazla bütçeleri olan takımlar var. Türkiye Kupası'nda onlar yok. Sivas ve Kayseri var. İki takım çok güzel şeyler yaptı.' değerlendirmelerinde bulundu. Sivasspor ile Kayserispor arasındaki kupa finali ise futbolseverler tarafından büyük merak konusu haline geldi.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal