Şişli’de panik yaratan yangın: Ölü sayısı 29'a yükseldi

İstanbul Şişli Gayrettepe’de 16 katlı bir binada çıkan yangında, 29 kişi hayatını kaybetti, ağır yaralı olanların 3'ü de hastanede tedavi altına alındı.

02.04.2024-14:44 - (Son Güncelleme: 03.04.2024-09:17)

AA'da yer alan habere göre Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gündoğdu Sokak'ta bulunan binadan henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. 

16 Katlı binada yangın!

Alevleri gören vatandaşlar, ekiplere haber verdi. Olay yerine itfaiye, Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede önlem aldı. Binanın kulüp olarak kullanılan eksi 1 ve eksi 2. katındaki yangına itfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle müdahale etti.

Yangın

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakanı aradı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı arayarak konu hakkında bilgi aldı.

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 12.47’de Gayrettepe Mahallesi Gündoğdu Sokak'ta bulunan 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katında faaliyet gösteren eğlence merkezinde yangın çıktığı belirtildi. Açıklamada, ‘‘Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangın, itfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülürken olayda ilk belirlemelere göre 27 kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişinin ağır yaralıdır ve hastanelerde tedavi altındadır. Güvenlik sebebiyle mahallenin elektriği kesildi. Yangın kontrol altına alınmış durumda. Hayatını kaybedenlerin tadilatta çalışan işçiler olduğunu biliyoruz. Yangında 28 kişi etkilendi. Bina eski bir bina ve tadilat için herhangi bir başvuruda bulunulmadı. Ayrıca yangın sırasında işçilerin kaçış noktalarında sıkıntı yaşanmıştır. Yaralıların vücutlarında yanıklar bulunmaktadır'' ifadelerine yer verdi.

Ölü sayısı 29’a yükseldi

Öte yandan son alınan bilgilere göre ölü sayısı yükseldi. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada Beşiktaş'taki yangın faciasında ölü sayısının 29'a yükseldiği, 1 kişinin de tedavisine devam edildiği belirtildi.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal