13.04.2022-16:51 (Son Güncelleme:13.04.2022-17:14)


1

Mide şişkinliğinizin sebebi vücudunuzdaki fazla tuz olabilir. Böyle durumlar için uzmanlar, kahvaltıda ananas gibi yüksek potasyumlu yiyecekler tüketmenizi öneriyor.



2

Çünkü potasyum, vücudunuzdaki sodyuma yani tuza karşı panzehirdir ve şişkinliği en kısa sürede ortadan kaldırmak için suyun atılmasına yardımcı olur.



3

Ananas

Ananas

Ancak ananasın tek faydası bu değil. Ayrıca ananas, protein sindirimine yardımcı olan 'bromelain' adlı bir enzim içerir. Ananasın içindeki 'bromelain', sindirimin sorunsuz çalışmasına yardımcı olarak şişkinliğe bağlı olarak gelişen enflamasyondan da sizi korur.



4

Yulaf

Yulaf

Şişkinlik söz konusu olduğunda çoğu kişi lif konusunda temkinli davranır. Ancak iki tür lif olduğunu unutmamak gerekir: Çözünür ve çözünmez lif. Yani şişkinliğe yol açan nedene bağlı olarak birini diğerine tercih edebilirsiniz. Eğer şişkinliğinizin nedeni kabızlık ise çözülmeyen lifleri tercih etmelisiniz. Bu durumda yulaf ezmesi gibi çözünür lifli yiyecekler tüketerek daha az şişkinlik ve ağrı problemi yaşamanız olasıdır. Ancak şişkin olduğunuzda kabuğu çıkarılmış yani öğütülmemiş yulaf taneleri yerine yulaf ezmesine başvurmanız en iyisidir. Çünkü yulaf ezmesi yumuşak bir dokuya sahiptir, bu da midenizin onu daha kolay sindirmesini sağlayarak şişkinliği büyük ölçüde önler.



5

Muz

Muz

Şişkinlikten kurtulmak söz konusu olduğunda potasyum ve çözünür lifin çok önemli olduğunu vurguladık. Muz da hem potasyum hem de çözünür lif bakımından zengindir ve bu da onu harika bir kahvaltılık alternatifi yapar. Muzdaki potasyum, vücudunuzdaki fazla tuzun atılmasına ve sıvı tutulumuna bağlı şişliklerin giderilmesine yardımcı olabilir. Eğer kabızsanız muzdaki çözünür lif dışkınızı daha yumuşak hale getirip sizi şişkinlikten kurtarabilir. Size bir tavsiye: Aşırı olgunlaşmış bir muz yerine her zaman biraz yeşil olan bir muzu tercih edin. Çünkü olgunlaşmamış muzlar çözünür lif ve bağırsak dostu prebiyotiklerle doludur.



6

su

su

Şişkinliğinizin sebebi kabızlık ise bu konu da size su çok yardımcı olabilir. Çözünür lif, dışkıyı yumuşatma eğiliminde olan ve geçişi kolaylaştıran suyu emer. Bu nedenle bol miktarda lif tüketiyorsanız onu emebilecek kadar su içtiğinizden emin olun. Su içerken fazla havayı yutmayın. Bunu sağlamak için de pipet kullanımından ve karbondioksit ile bikarbonat eklenerek yapılan soda gibi içeceklerden uzak durun. Suyunuzu sindirim için faydalı olabilecek salatalık, limon, ananas veya zencefil ile aromalandırarak bunun keyfini çıkarın.



7

Hindistan cevizi suyu

Hindistan cevizi suyu



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR