13.11.2021-12:36 (Son Güncelleme:13.11.2021-17:48)


1

KAÇ TANE SİS TÜRLERİ NELERDİR?

KAÇ TANE SİS TÜRLERİ NELERDİR?

Radyasyon Sisi: Açık ve durgun gecelerde ısı kaybı sebebiyle yüzeye yakın hava soğur. Soğuma havanın çiğ noktasına kadar indiğinde sis ortaya çıkar. Gece başlayan sis, gündüz hava ısındığında ortadan kaybolur.



2

Adveksiyon (Yatay Hava Hareketi Sisi): Sıcak ve nemli havanın soğuk bir yüzey üzerine hareketi ile alt katmanların soğuyarak su baharının yoğunlaşması sonucu ortaya çıkar.



3

Oroğrafik (Yer Şekili) Sisi: Yatay hareket eden havanın yer şekli sebebiyle yükselerek soğuması sonucu sis oluşur. Yer şekli sebebiyle sis yatay şekilde ilerler.



4

SİS KELİMESİ ANLAMI, SİS NE DEMEK İNGİLİZCE'DE?

SİS KELİMESİ ANLAMI, SİS NE DEMEK İNGİLİZCE'DE?

Sis TDK'da Atmosferin alt tabakalarındaki küçük su taneleri veya buhardan oluşan bulutların çok alçalarak yeryüzüne kadar inmesiyle oluşan duman olarak geçiyor. Sis pus ile eş anlamdadır. Sisin ingilizce karşılıkları fog, mist ve haze'dir.



5

SİS HAKKINDA FİLMLER

SİS HAKKINDA FİLMLER

Sis hakkında en bilinen film 2007 tarihli Stephen King'in aynı adlı eserinden uyarlanmış The Mist adlı filmdir. Korku ve gerilim öğelerini içinde barındıran The Mist, son 20 yılın en iyi korku filmleri arasında gösteriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR