Sirkeci Kazlıçeşme raylı sistem hattı ne zaman açılacak? 2024 Sirkeci Kazlıçeşme hattı durakları

İstanbul’daki ulaşımı bir tık daha kolay hale getirecek olan Sirkeci Kazlıçeşme raylı sistem hattının açılış tarihi belli oldu. Hattın açılışı ve durakları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Sirkeci Kazlıçeşme raylı sistem hattı ne zaman açılacak? İşte detaylar…

26.02.2024-10:07 - (Son Güncelleme: 26.02.2024-10:07)

Yaklaşık 10 yıldır kullanılmayan Sirkeci Kazlıçeşme raylı sistem hattı için geri sayım başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gerekli iyileştirmeleri tamamlanan hattın açılış tarihi ve durakları belli oldu. Sirkeci Kazlıçeşme raylı sistem hattı açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yer alacak. Peki Sirkeci Kazlıçeşme raylı sistem hattı ne zaman açılacak? 2024 Sirkeci Kazlıçeşme hattı durakları neler?

Sirkeci Kazlıçeşme raylı sistem hattı ne zaman açılacak?

İstanbul'da, 10 yıldan fazla bir süredir atıl durumda olan Sirkeci ile Kazlıçeşme arasındaki 8,3 kilometrelik raylı sistem hattında yapılan gerekli iyileştirmeler tamamlandı. Bu önemli tren hattı, 26 Şubat Pazartesi günü saat 11.00'de gerçekleştirilecek bir törenle hizmete açılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açılış töreninde yer alacak.

Sirkeci Kazlıçeşme

2024 Sirkeci Kazlıçeşme hattı durakları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sirkeci Kazlıçeşme hattı hakkında şunları söyledi:

"Bu noktada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, ülkemiz genelinde 12 ilimizde işletme altında olan 868,3 kilometre şehir içi raylı sistem hattının 398,8 kilometresini biz inşa ettik. Yeni projelere de devam ediyoruz. Şu anda da Bakanlık olarak Kocaeli, Konya, Bursa ve İstanbul'da olmak üzere yapımı devam eden 8 projede toplam 98 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı inşaatına devam ediyoruz. Bu 8 projeden yarın açılışını yapacağımız Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem Hattı ile birlikte 4'ü İstanbul'da bulunuyor. Yarın hizmete açacağımız Kazlıçeşme-Sirkeci projesinin yanında İstanbul'da yapım çalışmaları devam eden diğer hatlarımız; Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Kirazlı, Halkalı-Başakşehir-İstanbul Havalimanı ve Altunizade - Çamlıca Camii - Bosna Bulvarı Metro Hatlarıdır. Bu 4 projenin toplam uzunluğu da 52,2 kilometredir. Özetle; İstanbul'un kent içi ulaşım ağını güçlendiren dünyanın en özgün ve saygın kent içi raylı sistem projelerini bir bir hizmete alıyoruz"

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal