Sırbistan'dan kalkan Ukrayna'ya ait kargo uçağı düştü! Çok sayıda ölü var

Yunanistan’ın Kavala kenti yakınlarında, Sırbistan’dan kalkan ve Ürdün'e gitmekte olan, tehlikeli madde taşıdığı aktarılan Ukrayna kargo uçağının düştüğü açıklandı. Uçakta bulunan 8 kişi hayatını kaybetti.

17.07.2022-12:38 - (Son Güncelleme: 17.07.2022-12:43)

Sırbistan'dan uçuşa kalkan ve Ürdün‘e doğru yola çıkan 1971 model An-12BK Antanov tipi Ukrayna kargo uçağı, Yunanistan'ın Kavala kentinin 26 kilometre batısında yer alan Palaiochori yerleşiminde korkunç bir şekilde düştü.

Sırbistan'ın Niş Havaalanından kalkan uçağın, Kosova ve Kuzey Makedonya üzerinden geçtikten sonra Yunanistan'ın Limnos Adası yakınlarında arızalandığı ve acil iniş talebinde bulunduğu kayıtlara geçti. Kavala Havaalanına doğru yönelen uçağın havada alev aldıktan sonra yere çakıldığı ve üst üste büyük patlamaların yaşandığı dile getirildi.

Tehlikeli madde taşıyordu

Ürdün'e kargo taşıyan uçağın 12 tonluk tehlikeli madde ile dolu olduğu duyurulurken, uçağın düşmesi sonucu gerçekleşen patlamaların etkisiyle birlikte etrafa saçılan tehlikeli gaz sebebiyle itfaiye ve kurtarma ekiplerinin uçağa müdahale edemediği duyuruldu.

Kargo uçağında bulunan 8 kişi hayatını kaybetti

Sırbistan Savunma Bakanlığı, Sırbistan'dan kalkan ve Yunanistan'ın Kavala kenti yakınlarında düşen 1971 model An-12BK Antanov tipi Ukrayna kargo uçağının içerisinde bulunan 8 kişinin hayatını kaybettiğini son dakika olarak duyurdu.


İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal