Sırbistan para birimi nedir? 1 Sırp Dinarı Kaç Türk Lirası? Güncel Sırp Dinarı TL karşılığı

Sırbistan Hükümeti'nin aldığı yeni karara göre Sırbistan'a gidecek ya da gitmek isteyen Türk vatandaşları artık pasaporta gerek duymadan yalnızca kimlik kartıyla geçiş olabileceğini duyurdu. Sırbistan Hükümeti'nin bu yeni kararın duyurulmasının ardından ise Sırp para birimi ve kaç Türk Lirası olduğu merak edilmeye başlandı. Peki, Sırbistan para birimi nedir? 1 Sırp Dinarı kaç Türk Lirası? İşte detaylar...

10.06.2022-22:51 - (Son Güncelleme: 10.06.2022-22:51) Sırbistan para birimi nedir? 1 Sırp Dinarı Kaç Türk Lirası? Güncel Sırp Dinarı TL karşılığı

Sırbistan Hükümeti'nin aldığı yeni karara göre artık Türk vatandaşları yalnızca kimlik kartlarıyla ülkeye giriş yapabilecek. Bu uygulamayla birlikte Türk vatandaşlarının Sırbistan'a girerken pasaporta ihtiyaçları kalmayacak ve de bu uygulamanın her iki ülke için de ekonomisine yarar sağlayacağı düşünülüyor. Bunun üzerine ise Sırbistan'a gitmek isteyenler ya da gitmeyi düşünenler Sırbistan para biriminin ne olduğunu merak ediyor. Aynı zamanda Sırbistan para biriminin kaç TL olduğu da araştırılan konular arasında yer alıyor.

Sırbistan para birimi nedir?

Avrupa ülkelerinden biri olan Sırbistan'ın para birimi merak ediliyor. Sırbistan para birimi olarak Sırp Dinarı kullanmaktadır.

1 Sırp Dinarı kaç Türk Lirası?

Yeni alınan karara göre Türk vatandaşlarının artık yalnızca kimlik kartlarıyla Sırbistan'a gidebilecek olmasının duyurulmasının ardından Sırp Dinarının kaç TL'ye tekabül ettiği merak edilmeye başlandı. 10 Haziran 2022 Cuma günü itibariyle 1 Sırp Dinarı 0,15 Türk Lirası'dır.

Sırbistan'a gidişte pasaport istenecek mi?

Sırbistan'ın almış olduğu yeni karar doğrultusunda Türk vatandaşları ülkeye artık pasaport göstermeden de girebilecek. Ülke girişlerinde sadece kimlik kartına bakılacak.

Sırbistan Hükümeti'nin aldığı bu karar sonrasında birçok vatandaş ise Sırbistan'ın nerede olduğunu merak etmeye başladı. Avrupa kıtasında yer alan ülke Balkan yarımadası olarak adlandırılan bölgenin ortalarında yer almaktadır.

Sırbistan

Ülkenin doğusunda Bulgaristan ve Romanya, güneyinde Makedonya ve Arnavutluk, batısındaysa Karadağ, Hırvatistan ve Bosna Hersek bulunmaktadır.

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal