Papatya çayı nasıl demlenir, faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Kokusuyla gönülleri mest eden papatya, kurutulup çay haline getirildiği zamanda sağlığınızı destekliyor. Papatya çayı hazırlanışını merak edenler için, papatya çayının nasıl demlendiğini faydalarının neler olduğunu haberimizde bir araya getirdik.

12.03.2022-14:00 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-14:26)

Papatya beyaz yapraklı görüntüsüyle gönülleri fetih eden bir bitkidir. Ayrıca sağlık açısından da faydaları oldukça fazladır. Sinüzite karşı etkili olan papatya çayı antidepresan özelliği taşır. Kadınlar regl döneminde kullandıklarında yatışabilir. Saç derisinde meydana gelen kaşıntıyı aza indirgemek için kullanılan papatya çayı saç rengini de açar. Papatya içerisinde bulundurduğu etken maddeler sayesinde üst solunum yolu hastalıklarına iyi gelir.

Papatya çayı düzenli olarak tüketildiğinde vücudun rahatlamasını ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. İştah açan papatya çayı kilo almak isteyenler için birebirdir. Papatya çayı gargara şeklinde kullanıldığı zaman üst solunum yolu enfeksiyonlarının düzelmesine yardımcı olur.

Binbir derde deva papatya çayının faydaları;

- Uyku bozukluklarının tedavisinde önerilir.

- Romatizmal hastalıklar için kullanılır.

- Cilt hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur. 

- Yemeklerden sonra uygun şekilde tüketilen papatya çayı sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.

Papatya çayı faydaları nelerdir?

- Mide rahatsızlıklarının önüne geçer. Mide bulantılarını geçirir. Midede oluşan kasılmaları engeller.

- Kaygıyı ve buna bağlı olarak stresi azaltır. Vücudun ve beyinin rahatlamasını sağlar.

- Bağırsak sorunlarının, iltihaplarının düzelmesine yardımcı olur.

- Ağız ve diş hastalıklarının iyileşmesini sağlar. 

- Karaciğerin çalışmasını sağlar. 

- Regl döneminde ağrıları hafifletir.

- Sırt ve bel ağrılarına iyi gelir.

Papatya çayı hangi hastalıklara karşı kullanılır?

Arpacık tedavisi için; Papatya çayı arpacık tedavisinde kullanılır. 1 çay bardağı kaynar suya 1 kaşık kadar ufalanmış papatya konulur. 15 dakika bekleyen kür tülbent yardımıyla süzülür. Pamuk ile göz kapağına kompres yapılır.

Şişkinlik ve hazımsızlık için; 3 çay kaşığı papatyayı 1 bardak kaynamış suyun içerisinde 10 dakika kadar demlendirin.  Bağırsakta oluşan gaz, şişkinlik, kabız ve hazımsızlık sorunlarının giderilmesine yardımcı olur. Bağırsak solucanlarını dökmek için ise 1 bardak kaynar suya 2 çay kaşığı papatya atılır. Yaklaşık 10 dakika demlenmeye bırakılır.  Düzenli olarak 6 hafta tüketildiğinde tedavi olumlu şekilde sonuçlanacaktır.

Papatya çayı tarifi

Romatizmal ağrılar için; papatya, nane ve zeytinyağı ile harmanlanır. Elde edilen karışım romatizma ağrısı olan bölgelere masaj yoluyla uygulanır. Bu kür romatizmal ağrıların önüne geçecektir. Ağrıların hafiflemesini sağlayacaktır.

Papatya çayı tarifi

Papatya çayını demlemek için; yaklaşık 3 yemek kaşığı kurutulmuş papatyayı yarım litre kaynar suda 5 dakika kadar demleyin. Daha sonra süzdüğünüz papatya çayını düzenli olarak tüketin. Papatya çayına aroma vermesi için bal ya da limon kullanabilirsiniz. Aktarlardan alacağınız papatya çayını da aynı şekilde bal ve nane ile tatlandırarak tüketebilirsiniz.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal