Sinop'ta Hava Saldırısı Alarmı: Sığınaklara Girin

Sinop hafta sonuna panikle başladı. Sinop ilinin genelinde sirenler çalmaya başladı ve verilen hava saldırısı alarmı hayatı durdurdu.

18.09.2021-16:36 - (Son Güncelleme: 18.09.2021-17:58) Sinop'ta Hava Saldırısı Alarmı: Sığınaklara Girin

Sinop'ta acil durum ilan edilirken Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın ekipleri harekete geçti. Şehrin her bir yanında sirenler yükseldi. Hava saldırısına işaret eden kırmızı alarmlar paniğe neden oldu. Kırmızı alarm, 3 dakika süren yükselip alçalan siren sesi ile duyuruldu.

AFAD EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ

Sinop ili ve ilçe merkezlerinde vatandaşlar ses kulak kesildi ve şaşkınlık içersinde kaldılar. Cumartesi sabahı şehir alarm durumuna geçti. İkaz ve Alarm (Siren) Sistemi kurulumunda test çalışmaları başladı.  Düşman hava saldırıları ve KBRN tehlikeleri ile afet ve acil durumlara ilişkin tehlike haberlerini, alarm işaretleri ve anons yayınları olarak halka duyurmak için kurdurulan sistem toplu olarak çaldırıldı. Hazırlıklar günler öncesinden duyuruldu.

SİNOP HALKI TELAŞA KAPILMAYIN

Telefonlara mesajlar düştü 'panik yapmayın' denildi. AFAD'dan gelen mesajlarda "Değerli Sinop halkı, ilinizde kurulan siren sisteminin deneme yayınları 18-21 Eylül tarihleri arasında, sesli anonslar ve muhtelif sirenler çaldırılarak yapılacaktır. Lütfen telaşa kapılmayın, panik yapmayın" ifadeleri kullanıldı.

SIĞINAKLARA GİRİN UYARISI GELDİ

Şehirde saat 11.30'da başlayan siren sesinden önce yayının deneme olduğunu ifade eden bir anons gerçekleştirildi. Alarm sesi "Sığınaklara girin" uyarısıyla şu şekilde devam etti: "Dikkat dikkat, ilimizi ve ilçeleri için hava taarruzu tehlikesini bildiren kırmızı alarm verilmiştir. Acil ihtiyaçlarınızı karşılayacak malzemelerle derhal sığınaklara veya hazırladığınız sığınma yerlerine girin. Yetkililerden tehlike geçti haberini alıncaya kadar bulunduğunuz yerleri terk etmeyin. Dikkat dikkat, ilimizi ve ilçeleri için hava taarruzu tehlikesini bildiren kırmızı alarm verilmiştir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal