Sinema Salonları Açık mı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs önlemleri kapsamında sinemaların ne zaman açılacağı merak ediliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda sinema salonlarının açılış tarihinin ileri bir tarihe uzatıldığı açıklandı. Sinema salonları açık mı, ne zaman açılacak?

05.02.2021-15:22 - (Son Güncelleme: 05.02.2021-15:22) Sinema Salonları Açık mı?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal hayata büyük ölçüde ara verildi. Bu kapsamda çok sayıda işletme geçici olarak kapatıldı. Bu işletmelerden biri olan sinema salonları ne zaman açılacak? Sinema salonlarının açılacağı tarih nedir? 

SİNEMA SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda 81 İl Valiliğine 'Sinema Salonları' ile ilgili ek genelge gönderildi. Genelgeye göre 31 Aralık'a kadar faaliyetlerine geçici bir süre ara verilen sinema salonları için bu süre 1 Mart 2021'e uzatıldı.

SİNEMALAR NE ZAMAN AÇILACAK?

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen ek genelgeye göre 31 Aralık'a kadar faaliyetlerine ara verilen sinema salonları için bu süre 1 Mart'a kadar uzatıldı.

Genelgede, bugün gelinen aşamada gerek sektörün bu yöndeki talepleri gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde; salgınla mücadelede alınan tedbirlerin sürekliliğinin sağlanması ve desteklenmesi için sinema salonlarının faaliyetlerine 1 Mart 2021 tarihine kadar ara verilmesinin uygun olacağının değerlendirildiği belirtildi.

Alınan kararlara uymayan kişilere Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilecek. Konusu suç teşkil eden davranışlara yönelik Türk Ceza Kanununun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal