Sınavlar İptal mi?

Pandemi salgını sebebiyle sürekli değişen sınav takvimi, veliler ve öğrenciler tarafından merak ediliyor. Peki, sınavlar iptal mi?

14.04.2021-13:13 - (Son Güncelleme: 26.04.2021-13:44) Sınavlar İptal mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) illere göndermiş olduğu açıklamada, yüz yüze sınavlar ile ilgili detayları da paylaştı. Bu açıklamaya göre Ramazan ayının ilk iki haftası geçerli olan kısmi kapanma kararı ile sınavların ertelenip ertelenmeyeceği konusu da toplum içerisinde gündeme geldi. Öğrenci ve velilerin merak dolu gözleri 26 Nisan günü yapılacak olan Kabine toplantısına çevrilmiş durumda.

SINAVLAR İPTAL Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, milyonlarca öğrencinin ve bu öğrencilerin velilerinin merak ettiği konu hakkında açılamada bulunmuştu. Bu açıklamaya göre; "Eğer Bilim Kurulu’ndaki hocalarımız tabloyu ortaya koyduklarında 3 Mayıs'taki sınavların ertelenmesi gerekir bir şekilde yeniden bir tanzime ihtiyaç var denildiğinde, inanın hiç tereddüt etmeyiz derhal yaparız.” ifadelerini kullandı. Bu nedenle gözler hafta içinde yapılması beklenen Kabine toplantısında.

SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

İllere gönderilen ilgili son yazıda; hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçileceği ifade edilerek, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin birinci sınavları 1 Kasım 2020-26 Mart 2021 tarihleri arasında işlenen konu ve kazanımları kapsayacak bir şekilde ilgili zümrelerce hazırlanacak ve 3 Mayıs 2021'den itibaren de "Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları" konulu yazıda belirtilen açıklama ve kurallar çerçevesinde planlanarak uygulamaya konulacak

Lise son sınıflarda öğrenim hayatına devam eden öğrencilerin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına ilişkin tüm iş ve işlemleri en geç 28 Mayıs tarihine kadar tamamlanmış olacak.

Yurt dışında bulunan ve uygulanan sınavlara bulunduğu ülkede katılma talebinde bulunan öğrenciler, gerekli başvuruları tamamlayıp yaptıktan sonra sorular, yurt dışı temsilciliğince verilecek resmi e-posta adresi üzerinden elektronik ortamda gönderilecek ve yurt dışı temsilciliğince sınav işlemi yerine getirilerek uygulanacak.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

İki haftada bir toplanan kabine bugün bir kez daha toplanacak. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Kabine toplantısına, yeni göreve atanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ilk defa katılacak. Toplantıda, Koronavirüs ile mücadelenin yanı sıra TSK'nin Irak'ın kuzeyine düzenlediği operasyonun gibi önemli konu başlıklarının görüşülmesi bekleniyor. Kabine Toplantısının 15:00'te başlaması beklenirken alınan kararların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal