Sınavı Geçenlere 10 Bin TL Maaş! Amatör Lisanslar Da Ücretsiz!

Son zamanların en gözde meslekler arasında yerini alan drone pilotluğu uzun bir süre daha popülerliği devam edecek gibi duruyor. Maaşları ise 10 bin TL'yi bulabiliyor. İnternet üzerinden sınavı geçenler droneleri kullanabiliyor. İşte detaylar...

11.01.2022-10:37 - (Son Güncelleme: 11.01.2022-13:34) Sınavı Geçenlere 10 Bin TL Maaş! Amatör Lisanslar Da Ücretsiz!

Drone'ler Dünyada popüler. Çoğunlukla hobi olarak kullanılıyor. Hobi olarak kullanımı dışında spor, fuar, düğün etkinlikleri, tarım, inşaat, madencilik, telekom gibi pekçok iş kolunda da kullanılmaya başlandı. Bu tür araçları satanlar, alanlar, üretenler ve ithal edenleri Sivil Havacılık'a kayıt yapması gerekiyor. Kaydın yanında bir de cihazları uçurabilmek için İHA pilotluk belgesi alınması lazım. Maaşlar ise 10 bin TL'yi buluyor. 

10 BİN TL MAAŞ 

Geleceğin mesleklerinden drone pilotluğu maaşlarını duyanlar 'Nasıl pilot olunur, başvuru nasıl yapılır, eğitimi nereden nasıl alabilirim?' şeklindeki soruların yanıtlarını araştırmaya koyuldu. Günümüzde her geçen gün cihazların sayısı artıyor. Sayı arttıkça pilot ihtiyacı da artıyor. 5 bin ile 10 bin TL arasında değişen İHA pilot maaşları bu işi yapmak isteyenlere cazip geliyor. Hem kadınlar hem erkekler drone pilotluğu için eğitim süreci ve başvurular hakkında detayları merak ediyor. İşte drone pilotluğu hakkında tüm merak edilenler ve yeni nesil cihazlar...

 

DÜNYA PAZARINDA HACMİ 30 MİLYAR DOLAR 

Yerli ve Milli İnsansız Hava Araçları (İHA) son dönemlerde büyük rağbet görüyor. Hobi olarak da, düğün, fuar, spor etkinlikleri, tarım, inşaat, enerji, madencilik, telekom gibi pekçok iş kolunda da kullanıma açık olan ve 'drone' olarak da adlandırılan bu araçların dünya pazarındaki hacmi 30 milyar dolara yaklaştı. Ülkemizdeki hacmi de yaklaşık 50 milyon dolar. En önemli kısım ise ağırlığı 500 gramdan fazla olan bu tür araçları satanların, alanların, üretenlerin ve ithal edenlerin Sivil Havacılık'a kayıt ettirmesi gerektiği. 



SAYI HER GÜN KATLANIYOR 

 Kayıt işlemi, hem Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün iha.shgm.gov.tr adresinden hem de e-Devlet'ten gerçekleştiriliyor. Kayıt ile birlikle bu cihazları uçurabilmek için de İHA pilotluk belgesi (droneehliyeti) alınması gerekiyor. Normalde 480 TL olan bu Amatör Pilot Sertifikası, ücretsiz olarak verilmeye başlandı. Bunun için önce iha.shgm.gov. tr'ye girip kayıt oluşturmak gerekiyor. Hemen ardından hem telefon hem de email adresinizi  gelen kod ile onaylatıyorsunuz. 



LİSANS SAHİP KİŞİ SAYISI 567 BİN 65 

Bu onay aşamasından sonra çıkıp tekrar şifrenizle giriş yapıyorsunuz. Daha sonra İHA Pilot Kayıt Başvurusu'ndan İHA-1 Sportif/Amatör lisans tipini seçip 20 soruluk online sınava giriyorsunuz. Başarılı olursanız lisansınıza hemen kavuşuyorsunuz. Geçen yılın eylül ayı itibarıyla İHA pilot lisansına sahip kişi sayısı 567 bin 65'e çıktı. Bu yıl sayının ikiye katlanması öngörülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal