Şili’de orman yangını felaketi: En az 10 kişi hayatını kaybetti

Şili’de meydana gelen orman yangınları nedeniyle en az 10 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi alındı.

03.02.2024-10:03 - (Son Güncelleme: 03.02.2024-17:33)

Güney Amerika ülkelerinden Şili’nin orta ve güney bölgelerinde ortaya çıkan orman yangınları giderek faciaya dönüşüyor. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre orman yangınları sebebiyle en az 10 kişi hayatını kaybetti.

Şili alev alev yanıyor

AA'da yer alan habere göre, Şili'deki kıyı kentleri Valparaiso ve Vina del Mar birçok bölgesinde meydana gelen yangınlar nedeniyle büyük bir felaket yaşanıyor. Yerleşim yerlerine sıçrayan yangınlar şu ana kadar 10 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, olağanüstü hal ilan ettiklerini ve tüm ekiplerin yangınlara müdahale etmesi için ülkenin orta ve güney kesimlerine yönlendirildiğini açıkladı. Yangınlar, Concon, Quintero ve Maitencillo şehirlerine doğru hızla yayılıyor.

Şili yangın

Tahliye işlemleri başladı

Şili basınında yer alan habere göre, Valparaiso kentine yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Penuelas Gölü Doğal Parkı'nda çıkan Yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisi (Senapred) tarafından yapılan açıklamada, yangının kasabaları tehdit ettiği ve tahliye işlemlerinin başlatıldığı ifade edildi. Şili'de geçmişte yaşanan orman yangınları nedeniyle halkın endişe içinde olduğu belirtilirken, şubat 2023'teki yangınlarda 13 kişi hayatını kaybetmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal