Silahın kabzasıyla Vedat Sevimli'yi yaralamıştı! İBB'nin maganda müdürü için flaş gelişme: Savcılık o hareketİ affetmedi

İstanbul Ümraniye'de bir alışveriş merkezinin otoparkında trafik yüzünden tartıştığı Vedat Sevimli'ye hakaret edep silahın kabzasıyla yaralayan İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk hakkında açılan iki soruşturmadan biri tamamlandı. İBB Gençlik ve Spor Müdürü hakkında, 'görevi yaptırmamak için direnme' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

14.03.2022-11:05 - (Son Güncelleme: 14.03.2022-12:38)

Yaşanılan bu utanç verici olay, 2022 yılının ilk günü İstanbul Ümraniye'de meydana geldi. Vedat Sevimli isimli bir vatandaş eşi, kardeşi ve eniştesiyle birlikte alışveriş merkezine gitti. Ailesiyle geçirdiği günün ardından aracına binip evine gidecekti. Fakat soruşturma dosyasına yansıyan bilgiler doğrultusunda, ailesinin yanında ölümden döndü, silah tutukluk yapmasa belki de yılın ilk gününde İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk tarafından hayatına son verilecekti. 

Seni öldürürüm diye tetiği çekti

Vedat Sevimli, aracıyla alışveriş merkezinden çıkış yapacağı sırada İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk'ün kullandığı araç ters yönden gelerek Sevimli'nin döneceği yöne sinyal vermesine rağmen aracının önünde durdu. "Sen kimsin lan" diye bağırarak küfür ve hakaretler savurdu. Bununla da kalmayıp silahla aracından indi ve kabzasıyla burnuna vurdu. İddiaya göre "seni öldürürüm" diyerek tetiği çektiği esnada şans eseri silah ateş almadı.


'Bir daha polislik yapamazsın'

Sonrasında kaçmaya çalışan  İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk olay yerine gelen polis ekiplerine aynı şekilde küfürler savurdu. Polislerin silahını istediği İlker Öztürk, polisleri tehdit ederek,  'Ben emniyet müdürü çocuğuyum, silahımı alamazsınız, sen bir daha polislik yapamazsın' diyerek tehdit ve hakaretler savurdu. Gözaltına alınan Öztürk'ten hem polis memuru, hem de ölümden dönen ve burnunun kırılması sonucu kanlar içinde kalan Vedat Sevimli şikayetçi oldu. Yol verme tartışmasıyla başlayıp adeta 'öldürmeye teşebbüs' ve 'polise mukavemet' suçuna gelen soruşturmanın bir kısmı tamamlandığı öğrenildi.

3 yıla kadar hapis talebi

Yaralanan Sevimli'nin soruşturması sürerken İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı silahını isteyen polis memuruna fiziki direnç gösterip küfür eden İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk hakkında dava açtı. Otoparkta kavga olduğuna dair anons üzerine polis ekiplerinin olay yerine geldiği anlatılan iddianamede, bir polis memurunun silahının istemesi üzerine vermediği ve Öztürk'ün sinirlendiği vurgulandı. Tehdit içeren sözler söylemek suretiyle görevini yapmaya çalışan polis memurundan bir de şikayetçi olduğu ortaya çıkan İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk hakkında 'görevi yaptırmamak için direnme' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Polis memuruna ise 'görevi kötüye kullanma' suçundan takipsizlik kararı verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal