Çırağan Caddesi üzerinde 112 çınar ağacını kesen İBB'ye idari para cezası kesildi!

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, görevi devralana kadar gerekli tüm bakımları yapılan Çırağan Caddesi üzerindeki asırlık çınarların bakımlarını ihmal etti. Çürümeye yüz tutan ağaçlar, acımasızca kesildi.

15.03.2022-14:33 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-14:34)

İBB yönetimi, İstanbul’un asırlık çınarlar ağaçlarının bakımlarını ihmal etti. Yerel seçimlerde yönetime gelene kadar düzenli olarak ilaçları ve bakımları yapılan ağaçlar, adeta çürümeye terk edildi. İBB, hastalıklı olduklarını gerekçe göstererek Beşiktaş Çırağan Caddesi üzerindeki 112 çınar ağacını kesti, bazılarının köklerine de beton döktüğü gözlendi. 

İstanbul’un bir güzelliği daha yok ettiler

Yerel seçimle yönetime geldiklerinden itibaren çınar ağaçlarını bakımlarını ihmal ederek asırlık ağaçları kesmeye başlayan belediyeye tepkiler yağmur gibi yağdı.ğan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, kesilen asırlık ağaçlara tepkisi şu ifadelerle dile getirdi: ‘Bu caddeden kaç kere gözümü koca çınarlardan ayıramadan geçmişimdir, bilmem. İstanbul'un bir güzelliğini daha yok ettiler.

Beşiktaş Çırağan Caddesi'ndeki çınar ağaçları

Tepkiler çığ gibi!

CHP’li İBB yönetimine sosyal medyada tepkiler çığ gibi gelmeye devam ediyor. AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Adem Yıldırım, ‘CHP'li İBB yönetimi asırlık çınar ağaçlarını, cadde üzerine yeni reklam panoları asmak için mi kesti? Göreceğiz. Sürecin takipçisi olacağız’ dedi.

Eski İBB Basın Danışmanı ve Akşam Gazetesi Yayın Danışmanı Serkan Fıçıcı da, ‘O ağaçlar 10 yıldır tedavi altındaydı. İBB bu hassas ve meşakkatli uygulamayı devam ettirmek yerine "öldürüp kurtulalım" kolaycılığını tercih etti. Bu işe harcayacakları para şarkıcı ve komedyenlere gider. Mesele kapanır’ diyerek tepkisini dile getirdi. 

Tepkilere bir MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür: ‘Uzun zamandır manzarayı kapattığından mütevellit İBB, Beşiktaş Çırağan Caddesi'nde 112 çınar ağacını 'kuruma belirtisi!' nedeniyle kesip doğradı. İBB Başkanının balıkçıda olması muhtemel, katliamdan bihaberdirler. Geziciler ise gece uykusunda. İBB yönetimi, Çırağan Caddesi'ndeki 112 çınar ağacının kesilmesi kararının hepsinin kansere yakalanmaları nedeniyle alındığını ileri sürdü’ dedi. 

İBB'ye idari para cezası

AK Parti İstanbul il Başkan Yardımcısı Cahit Altunay, Çırağan Caddesi üzerinde kesilen 112 çınar ağacı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde idari para cezası kesildiğini açıkladı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal