Sıla Şentürk Cinayetinde Yeni Gelişme: Katil Hüseyin Can Gökçek Tutuklandı!

Giresun’da nişanlısı tarafından boğazı kesilerek katledilen 19 yaşındaki Sıla Şentürk’ün katil zanlısı Hüseyin Can Gökçek (21) emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

17.02.2022-15:22 - (Son Güncelleme: 21.02.2022-12:20) Sıla Şentürk Cinayetinde Yeni Gelişme: Katil Hüseyin Can Gökçek Tutuklandı!

Sıla Şentürk’ü boğazını keserek öldüren ve kaçarken yakalanan Hüseyin Can Gökçek (21), hakkında açılan ‘Çocuğu nitelikli kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

KATİL TUTUKLANDI

Giresun’da nişanlısı tarafından boğazı kesilerek katledilen 19 yaşındaki Sıla Şentürk’ün katil zanlısı Hüseyin Can Gökçek (21) emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


ZORLA NİŞANLANDIRMA SÖZ KONUSU DEĞİL

Adliye önünde olayla ilgili açıklama yapan Giresun Barosu Başkanı Avukat Soner Karademir,  kamuoyuna yansıyan ve Sıla Şentürk’ün ailesinin zorla nişanlandırdığına dair iddiaların doğru olmadığını ifade etti. Öte yandan haber sitelerinde paylaşılan fotoğrafın da Hüseyin Can G.'ye ait olmadığını dile getirdi. 

Süreci yakından takip edeceklerini söyleyen Karademir, şunları kaydetti; ‘Sanığın daha önce cinsel istismardan yargılandığı dava ağır cezada devam ediyor. Şüphelinin Mart ayında duruşması vardı. Kendisiyle ilgili de daha önce bir hastaneden alınmış yüzde 50 zeka geriliğine dair bir rapor var. Ancak Giresun Adli Tıp Kurumu'nda cinsel istismarın suç olduğunu anlayabilecek zeka seviyesine sahip olduğuna dair bir rapor var. Bundan dolayı ceza ehliyetinin olduğunu düşünüyoruz.

Bunların dışında mayıs ayında da İstanbul İhtisas Kurumundan bir rapor alınacakmış. Fakat böyle bir olay meydana geldi, çok üzüntülüyüz. Giresun Barosu, TBB, komşu barolarımız ve Tüm Türkiye Baroları olarak tüm olaylarda olduğu gibi süreci yakından takip etmeye devam edeceğimizi, Giresun soruşturma dosyasına müdahil olduğumuzu yaşanan bu vahim olay nedeni ile failin, sorumluluğu ya da ihmali olanların kanunlarımızın öngördüğü yaptırıma tabi tutulmaları için gereken tüm çabayı göstereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal