Siirt'te İnsan Kaçakçılığı Yapan Kişiler Jandarmaya Ateş Açtı

Siirt'in Pervari ilçesinde göçmenleri taşıyan kamyondan açılan ateş sonucu karşılık verildi. Bunun üzerine göçmenlerin arasından 2 kişi hayatını kaybetti, 12'si yaralandı.

27.06.2021-10:31 - (Son Güncelleme: 27.06.2021-10:31) Siirt'te İnsan Kaçakçılığı Yapan Kişiler Jandarmaya Ateş Açtı

Siirt'in ilinin Pervari ilçesine bağlı olan Beğendik beldesinde, gece geç saatlerde bir kamyonun sürücüsünün dikkat çeken davranışlarını fark eden çevre sakinleri jandarmaya ihbarda bulundu.

İhbarın ardından Beğendik Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, kamyonun durdurulması için harekete geçti.

JANDARMANIN ÜZERİNE ATEŞ AÇILDI

Saat 01.30 sularında Beğendik Köprüsü'ne kurulan yol kontrol noktasına doğru hareket eden kamyonun sürücüsüne 'dur' ihtarında bulunuldu. İhtara uymayan sürücü, hızını artırarak aracını jandarma ekiplerinin üzerine sürdü ve ateş açtı. Devriye personeli de ateşe ateşle karşılık verdi.

KAMYON MÜLTECİLERİ TAŞIYORDU

Olay hakkında açıklamalarda bulunan Siirt Valiliği, aracın içerisinde Afganistan ve Pakistan uyruklu 84 düzensiz göçmenin yer aldığını söyledi.

2 ÖLÜ, 12 YARALI

Çatışmada araçta bulunan göçmenlerden 2'sinin yaşamını yitirdiği, 12'sinin ise yaralandığı belirtildi. Yaralı göçmenler ise sağlık görevlilerinin olay yerinde uyguladığı ilk müdahaleden sonra Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

SÜRÜCÜ YAKALANDI

Kaçan kamyon sürücüsü R.E. kısa bir takibin ardından yakalanırken, göçmenler için arama çalışması başlatıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal