Sigmund Freud Müzesi Online Ziyarete Açık

Avusturyalı nörolog ve psikanaliz kuramının kurucusu Sigmund Freud’un müzeye dönüştürülen evi online ziyarete açıldı.

07.05.2020-09:26 - (Son Güncelleme: 07.05.2020-09:14) Sigmund Freud Müzesi Online Ziyarete Açık
Nörolog ve psikanaliz kuramının kurucusu kabul edilen Sigmund Freud’un Londra’da müzeye dönüştürülen evi, doğum günü olan 6 Mayıs’ta online ziyarete açıldı.

II. Dünya Savaşı sırasında Avusturya’daki Nazi baskısından kaçan Freud ve ailesi Londra’daki bu son evlerine yerleştiler. 23 Eylül 1939’da Freud, bu evde hayata veda etti.

Freud’un kızı Anna Freud, 1982’ye kadar bu evde kaldı ve ölümünden sonra evin müze olmasını istedi. Freud Müzesi 1986 yılında halka açıldı.

İKİ BİN ESERLİ MÜZE

Freud’un terapilerinde kullandığı halı kaplamalı antika koltuk, çalışma odası, kütüphanesinde bulunan kitapları ve notları, Salvador Dali’nin çizdiği Freud portresi de dahil iki bin eserin bulunduğu müze Google Arts & Culture'dan gezilebilir.

1923'te üstçene ve damak kanseri tanısı olan Freud, 33 kez ameliyat oldu. Sürekli protez takması gerektiğinden, uzun yıllar konuşma ve yemek yeme sıkıntısı çeken Freud, 1938'de Naziler'in Viyana'ya girmesiyle birlikte en küçük çocuğu Anna ile birlikte Avusturya'yı terk etmek zorunda kalarak Londra'ya yerleşti. Ölümüne dek tedavi ve çalışmalarına burada devam etti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal