Frida Kahlo Müzesi Online Ziyarete Açıldı

Her gün yüzlerce turistin akın ettiği ve coronavirüs salgını nedeniyle şu an için kapalı olan Frida Kahlo Müzesi dijital olarak sanatseverleri ağırlamaya başladı.

24.04.2020-16:53 - (Son Güncelleme: 24.04.2020-16:50) Frida Kahlo Müzesi Online Ziyarete Açıldı
Coronavirüs nedeniyle evden çıkmayan sanatseverlerin imdadına dijital müzeler yetişti.

Bu müzelere son olarak dünyaca ünlü Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun özel eşyalarını ve anılarını barındıran Frida Kahlo Müzesi de eklendi. Meksika'daki orijinal adı La Casa Azul (Mavi Ev) olan müze, 360 derece sanal turla gezilebiliyor.

Her gün yüzlerce turistin akın ettiği ve coronavirüs salgını nedeniyle şu an için kapalı müze, Frida’nın hayatına ve tarihin önemli anlarına tanıklık etmesi bakımından büyük önem taşıyor.

Dieogo ile birlikte 1929 – 1954 yılları arasında yaşadığı ev, 1958’den bu yana müze olarak sanatseverleri ağırlıyor.

Kıyafetlerinin, koltuk değneklerinin, korselerinin ve ilaçlarının bulunduğu müzede Frida’nın Long Live Life, Frida and the Caesarian Operation, Portrait of My Father Wilhelm Kahlo gibi önemli eserleri de yer alıyor.

Diego’yla birlikte Troçki gibi önemli misafirlerini ağırladıkları mutfak da müzenin içinde bulunuyor.

Frida ve Diego’nun hayatına dair ipuçları veren 22 bin belge ve 6 bin 500 fotoğrafın yer aldığı müzeyi ziyaret etmek için tek yapmanız gereken şey https://artsandculture.google.com/partner/museo-frida-kahlo linkine tıklamak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal