Siğile Ne İyi Gelir?

İnsan papilloma virüsünün neden olduğu siğiller, genellikle parmaklarda ya da ellerde görülmektedir. Siğiller nasıl geçer? Siğiller için bitkisel çözümler nelerdir? Siğillere ne iyi gelir? Detaylar haberimizde...

23.04.2019-16:47 - (Son Güncelleme: 30.12.2021-18:39)

İnsan papilloma virüsünün neden olduğu siğiller, genellikle parmaklarda ya da ellerde görülür. Peki, siğiller nasıl geçer? Siğiller için bitkisel çözümler nelerdir? Siğillere ne iyi gelir?

SİĞİLLERE NE İYİ GELİR?

Fesleğen: Yarım su bardağı fesleğen yaprağını yumuşayana kadar ezerek fesleğen macunu elde edin. Macunu siğillerin olduğu bölgeye sürün ardından da macunu sabitlemek adına bölgeyi bandajlayın.1 hafta boyunca her gün bu uygulamayı tekrarlayın.

Aloe vera: Aloe vera bitkisinden bir yaprak çıkarıp yarıya kesin ardından jeli yapraktan kazıyın. Çıkan jeli siğil üzerine sürün. Bir bandaj ile kapatın biraz rahatlama hissedene kadar bekleyin. Yaklaşık olarak 2 hafta boyunca bu işlemi siğil tedavisinde tekrarlayın.

Çay Ağacı Yağı: Çay ağacı yağı cilt hücrelerini yenileyerek mikropları temizlemektedir. Siğil bulunan bölgeye düzenli olarak çay ağacı yağı sürerek gazlı bez ile bir süre kapatın düzenli kullanımda siğilden kurtulabilirsiniz.


Aspirin: Aspirini ezerek birkaç damla su ile karıştırın ardından aspirinli suyu siğil olan dokuya sürün ve gazlı bez ile bölgeyi sarın bu yöntemle siğil kaşıntısını yok edebilirsiniz. 

Hint Yağı: Siğilin en etkili doğal çözümlerinden biri olan Hint yağı, masaj şeklinde bölgeye uygulandığında siğili kısa sürede yok etmektedir. 1 hafta ile 3 hafta boyunca Hint yağı ile dokuya masaj yaparak bu sorunu çözebilirsiniz.

Limon Kabuğu: C vitamini siğili yok edici diğer bir doğal çözümdür limon kabuğunda bol miktarda C vitamini bulunmaktadır. İlk olarak ince bir limon kabuğunu soyarak siğilin olduğu yere limon kabuğunu yerleştirin. Siğil geçene kadar her gece taze limon kabuğunu siğile uygulayın.

SİĞİL BULAŞMASI NASIL ÖNLENİR?


- Virüs kaynaklı olan siğiller bir başka kişiye kolayca bulaşabilmektedir. Bu durumu engellemek için herkesin kişisel hijyenine dikkat etmesi gerekir.

- Siğilin düşük bağışıklığı olan kişilere bulaşma oranı daha yüksektir. Bağışıklığı güçlendirerek siğili önleyebilirsiniz.

- Virüs kaynaklı siğillerin bulaşmasını önlemek amacıyla sık sık el ve yüz yıkama alışkanlığı edinilmelidir.

- Et, sebze ve meyve alırken mutlaka eldiven kullanmak önemlidir.

- Vücudunda herhangi bir siğil bulunan kişi ile ortak eşya kullanılması önerilmez.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal