Kulak Kemik Yapınız İşitme Kaybına Neden Olabilir

Kulak kireçlenmesi de denilen Otoskleroz, kulakta kendini işitme kaybıyla gösterebilir. Kulağın kemik yapısına bağlı olarak işitme kaybına neden olan otoskleroz belirtileri nelerdir sizler için derledik. Gelin birlikte haberimize bakalım.

23.04.2019-16:36 - (Son Güncelleme: 23.04.2019-16:36) Kulak Kemik Yapınız İşitme Kaybına Neden Olabilir

Orta ve iç kulakta yeni kemik yapısının meydana gelmesiyle ortaya çıkan otoskleroz, kendini işitme kaybıyla belli ediyor. Otoskleroz’un en çok orta yaşlı kadınlarda görüldüğünü belirtiliyor. Diğer adı orta kulak kireçlenmesi olan otoskleroz’da, yeni kemik yapısının oluşması nedeniyle ses esas işitme organı olan iç kulağa ulaşamıyor.

ERKEN TEŞHİS İLERLEMEYİ YAVAŞLATABİLİR!

Otosklerozda işitme kaybı tek bir kulakta olabileceği gibi her iki kulakta da olabilir. İşitme kaybının yanı sıra, kulak çınlaması, denge sorunları, titreme, devinimsel algı sorunları ve hamilelikle işitme kaybının artış göstermesi de r belirtiler arasında sayılabilir. Bu hastalığın ilaçla tedavisi yoktur. Ancak erken yaşlarda tespit edilen otoskleroz vakalarında ilk olarak hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak adına bir tedavi yöntemi uygulanır.

Tedavi süresince işitme kaybına engel olmak maksadıyla D vitamini, kalsiyum ve florür gibi vitamin takviyesi de yapılır. Otoskleroz tedavisinde stapedektomi yani orta kulak kireçlenmesi ameliyatı da syılabilir. Ameliyatın ardından hastada geçici olarak baş dönmesi, bulantı ve kusma gibi durumlar görülebilir. Ameliyat sonrası hastalar, baş dönmeleri tamamen geçene kadar uçak ve araba ile seyahat etmekten, dalış yapmaktan ve ağır yük taşımaktan kaçınmalıdır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal