Sigara İçenlere Üzücü Haber!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sigara hakkında pek çok açıklamada bulundu. Sigara şirketlerinin kadınları ve gençleri hedef aldığını belirtti.

06.12.2019-10:19 - (Son Güncelleme: 06.12.2019-10:16)

Sigara içme hakkında üzücü bir haber sunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ayrıca sigarayı önlemek adına yapacakları politikalardan bahsetti.

SİGARA EN ÇOK KADINLARI VE GENÇLERİ HEDEFLİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tütün ürünlerinin kullanıldığı tavanı açılır kapanır alanların artık "kapalı alan" şeklinde kabul edileceğini, yönetmelikle bu tanımlarının tekrardan belirleneceğini bildirdi. Dünyada pek çok ülkede düz paket uygulaması olduğuna ifade eden Koca, Türkiye’nin de 7’inci ülke olarak bu uygulamaya geçtiğini belirtti. Fahrettin Koca, endüstrinin gençleri ve kadınları rol model olarak hedef aldığına işaret ederek, şunları ifade etti: "Bu çerçevede gençlere ve kadınlara yönelik daha etkili bir yaklaşım içinde olacağız.” Ayrıca Bakan Koca, “Açılır kapanır tavanlı alanların kapalı alan şeklinde tanımlanacağı, tavanın tamamen açık alan olarak uygulandığı bir yönetmelik değişikliği olacak." Şeklinde açıklamada bulundu.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal