Şifresiz T.C. kimlik no ile hizmet dökümü belgesi sorgulama: Hizmet dökümü nasıl nereden sorgulanır? Sicil no ile a4 hizmet dökümü sorgulama

SGK hizmet döküm belgesi ücretsiz olarak alınabilmektedir. Hizmet döküm belgeleri T.C kimlik numarası ile şifresiz bir şekilde sorgulanabilmektedir. Peki Şifresiz T.C. kimlik numarası ile hizmet dökümü belgesi nasıl nereden sorgulanır? detaylar haberimizde yer almaktadır.

29.04.2022-02:22 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-02:22) Şifresiz T.C. kimlik no ile hizmet dökümü belgesi sorgulama: Hizmet dökümü nasıl nereden sorgulanır? Sicil no ile a4 hizmet dökümü sorgulama

Sigortalı olarak çalışan vatandaşların alabildiği içerisinde sigorta ve prim bilgilerinin yer aldığı hizmet döküm belgesi ücretsiz bir şekilde alınabilmektedir. Çalışan vatandaşların muhakkak bir gün alması gerekecek hizmet döküm belgesi T.C kimlik numarası ile şifresiz bir şekilde sorgulanabilir.

Hizmet dökümü nasıl nereden sorgulanır?

Hizmet dökümü sorgulama işlemi İnternet üzerinden yapılmaktadır. Daha önce Bağ-Kur'lular 4B, SSK'lılar 4A ve emekli sandığı ise 4C belgesi almaktaydı ama artık tüm bunlar tek çatı altında yani SGK altında toplanmıştır. SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi e-devlet üzerinden yapılmaktadır. SGK Hizmet dökümü almak için ilk önce e-devlet sistemine T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapmak gerekmektedir. E-devlet şifresi bulunmayan kişiler PTT şubelerine giderek e-devlet şifresi alabilirler. SGK hizmet döküm belgesi e-devlet dışında şifresiz olarak da alınabilir. Hizmet döküm belgesini şifresiz alabilmek için SGK il veya ilçe müdürlüklerine gitmek gerekmektedir. Hizmet döküm belgesi sayesinde primlerin yatıp yatmadığı, sigortanın ne kadar süre ve hangi aylarda yattığı, prim gün sayısı ve daha birçok bilgi öğrenilebilir. Bu yüzden sık sık hizmet döküm sorgulaması yapılması önerilmelidir.

Hizmet dökümü nasıl nereden sorgulanır

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal