Sıfır Atık Töreni’nde Kritik Uyarı: İklim Göçleri Kapıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Beştepe’de gerçekleştirilen Sıfır Atık Kısa Film Yarışması Ödül Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

09.09.2021-10:06 - (Son Güncelleme: 09.09.2021-14:20) Sıfır Atık Töreni’nde Kritik Uyarı: İklim Göçleri Kapıda

Emine Erdoğan, iklim uyarısında bulunarak Sıfır Atık Projesi’nin önemine değindi.

‘İKLİM MÜLTECİSİ’ KAVRAMI ORTAYA ÇIKTI

İklim değişikliği sebebiyle ‘iklim mültecisi’ kavramının oluştuğunu söyleyen Emine Erdoğan, ‘Yaşamın gittikçe zorlaşacağı bir dünya bizi bekliyor.’ ifadelerini kullandı.

7.5 MİLYARLIK DÜNYA NÜFUSU İKLİM KRİZİNDEN ETKİLENİYOR

Emine Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaşanan doğal felaketlerden duyduğu üzüntüyü dile getirerek , ‘Bugün hepimizin kalbi bir yas evidir. Bu felaketin açtığı yaraları sarmak için el ele vermeliyiz. Birleşmiş Milletler iklim raporunun bana göre en önemli mesajı, iklim değişikliğinin tartışmasız olarak insan ürünü olduğunu söylemesidir. 7.5 milyarlık dünya nüfusu bu krizden etkileniyor. Son 20 yılda 7 bin 500 büyük doğal afet gerçekleşti. 1.2 milyon insan hayatını kaybetti. Küresel ekonomiye etkisi neredeyse 3 trilyonu buldu. 2020 yılı, ülkemizde sıcaklık rekorlarının kırıldığı bir yıldı. Bu sene, Marmara Denizi’miz müsilaja teslim oldu.’ İfadelerine yer verdi.

AŞIRI HAVA OLAYLARININ SIKLIĞI GİTTİKÇE ARTACAK

Tüm bunlar, ülkeler üzerinde ekonomiden, ticarete, hayvancılıktan, enerji kaynaklarına kadar yıkıcı etkiler yapıyor. Bu aşırı hava olaylarının sıklığı giderek artacak. Kışlar daha kısa, yazlar daha uzun ve sıcak geçecek. Maalesef ufukta, yaşamın gittikçe zorlaşacağı bir dünya bizi bekliyor. Yaşanamaz hale gelen yerlerden göçler başlayacak. Bugün hayatımıza iklim mültecisi diye bir kavram girdi.

SIFIR ATIK PROJESİNİ HERKESİN SAHİPLENMESİ GEREKİYOR

Emine Erdoğan, herkese yaptığı çağrıda, ‘Sıfır Atık Projesi’ni, yediden yetmişe hepimizin seferberlik ruhuyla sahiplenmesi gerekiyor. Hedefimiz 2023’te tüm Türkiye’de sıfır atığı yaygınlaştırmaktır. 2034 yılında yüzde 60 seviyesini göreceğiz. 2017’den bugüne, 24.2 milyon ton atık ekonomiye kazandırıldı. 3 milyon ton sera gazı salınımı önlendi. Tüm bu çalışmalardan 30 milyar TL ekonomik kazanç sağlandı.’ dedi.

ÇEVRE BAKANI DA AÇIKLAMA YAPTI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da ülkede yaşanan zorlu süreç içinde milletin devletine olan güvenine ve inancına şahit olduklarını belirtti. Kurum yaptığı açıklamada, ‘TOKİ Başkanlığımızla Antalya, Muğla, Kastamonu, Sinop, Bartın, Rize ve Artvin’de yöresel mimariye uygun, çevreci ve sıfır atığa uyumlu 1357 konut, 1646 köy evi ve 863 ahır yapıyoruz. Kastamonu ve Sinop’ta 4 sanayi sitesini yeniden yapıyoruz.’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal