Şiddetli yağış heyelana sebep oldu: Olağanüstü hal ilan edildi

İtalya Tiren Denizi’nde bulunan Ischia Adası’nda şiddetli yağış sebebiyle heyelan meydana geldi. Yaşanan heyelandan dolayı 8 kişinin hayatını kaybettiği, kayıp 5 kişi için ise arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü duyuruldu.

28.11.2022-11:19 - (Son Güncelleme: 28.11.2022-17:16) Şiddetli yağış heyelana sebep oldu: Olağanüstü hal ilan edildi

İtalya’nın güneybatı kıyısında yer alan Napoli Körfezi’nin kuzeyindeki Ischia Adası’nda etkisini artıran şiddetli sağanak yağış, heyelanı da beraberinde getirdi. Yetkililerden alınan bilgilere göre, Yaşanan heyelandan dolayı 7 kişi hayatını kaybederken, kayıp 5 kişi için ise arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Hayatını kaybedenlerin bir çift ile 3 haftalık bebekleri, 5 ve 11 yaşlarındaki 2 kardeş, 31 yaşındaki bir ada sakini ve bir Bulgar turist olduğu öğrenildi.

200 kişi evinden oldu

İHA’nın haberine göre; Napoli Valisi Claudio Palomba olayın ardından yaptığı açıklamada, 30 evin sular altında kaldığını, 200'den fazla kişinin yerinden edildiğini söyleyerek, bölgede 5 kişinin kayıp olduğunu ve çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Ischia Adası Heyelan

Olağanüstü hal ilan edildi

Başbakan Giorgia Meloni, Ischia'daki doğal afet nedeniyle adada olağanüstü hal ilan ettiklerini, zararların karşılanması için 2 milyon avro (yaklaşık 2,1 milyon dolar) tahsis ettiklerini duyurdu. Meloni, yerel halka yakınlığını belirtirken, yardım çalışmalarına katılanlara teşekkür etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal