Şiddet Mağduru Kadınlardan Anlamlı Resimler: Papatyalar Umut Kırmızı Kuş Özlem

Koruma altındaki şiddet mağduru kadınlar duygularını resimlere yansıttı. Aile Bakanlığı, resimlerle dijital takvim hazırladı. P.U. özlemlerini kırmızı kuşlarla ifade etti. D.P. ise hayata umutla baktıran papatya çizdi

22.01.2022-09:56 - (Son Güncelleme: 22.01.2022-10:08) Şiddet Mağduru Kadınlardan Anlamlı Resimler: Papatyalar Umut Kırmızı Kuş Özlem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan çok anlamlı bir proje. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı 81 ildeki 149 kadın konukevinde eğitim alan kadınların çizdiği resimlerden 2022 yılı için çok özel ve çok anlamlı bir takvim yaptı.

Kadınlara, Halk Eğitim merkezlerinde eğitmenler tarafından özel resim dersleri sağlandı. Kadınların kurslarda özenle yapmış oldukları resimlerden 13 tanesi 2022 yılı takvimi için seçildi. Kadınların özgüvenlerini artırmak ve ruhsal iyileşmelerine katkı sağlamak amacıyla kurslarda yaptıkları birbirinden özel resimlerin yer aldığı takvimde, belirli gün ve haftalar da yer alıyor. Bakanlık, takvimini dijital ortamda paylaştı. Duygularını çizdikleri resme aktaran kadınlar şu açıklamalarında bulundu:

HİSSETTİĞİM DUYGULARI RESMİMİ İNCELEYENLERİN DE YAŞAMASINI İSTEDİM


D.P.: Papatyalar resmini yaparken kafamdaki tüm olumsuz düşüncelerden kurtuldum. Kullandığım renkler ve yaptığım resim doğayı, doğanın uyanış zamanını simgeliyor. Papatyalar, hayata her zaman umutla bakmamı sağlıyor. Resmi yaparken, çocuklarımla birlikte yeniden, yeni bir gelecek kurmanın hayalini ve planlarını yaptım. Resimdeki papatyaları, olabildiğince gerçeğine yakın ve göze çarpar biçimde resmetmeye çalıştım. Hissettiğim duyguları, resmimi inceleyenlerin de yaşamasını, onlara da aynı mesajı vermesini istedim.

S.A.: Lisede grafik tasarımı bölümünde okudum. Resim yapmayı çok seviyorum. Özellikle çocuk ve kadın resimlerine ilgi duyuyorum. Lisans hayatımda da bu alanda devam etmek istiyorum.

P.U.: Kırmızı kuş resmini özlemlerimi, buğday tarlasını ise mücadeleyi sembolize ettiği için resmettim.


BAKANLIK TARAFINDAN KAPSAMLI ÇALIŞMALAR SÜRDÜRÜLÜYOR

Kadın konukevlerinde ikamet eden  2021'de hizmet verilen kadınların yüzde 52.3'ü şiddet, yüzde 47.7'si barınma sebebiyle destek aldı. Bakanlığa bağlı 112 kadın konukevinde 2 bin 779, yerel yönetimlere bağlı 33 kadın konukevinde 735, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne bağlı 3 kadın konukevinde 90, STK'lara bağlı 1 kadın konukevinde 20 kapasite olmak üzere toplam 149 kadın konukevinde 3 bin 624 kapasite ile hizmet sunuluyor. Türkiye'deki kadın konukevleri, yatak kapasitesi olarak nüfusa oranla Avrupa ülkelerinin üzerinde. Hazırlıkları devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2022-2026 Stratejik Plan Taslağı'nda bu yıl 154, gelecek yıl 159, 2024'te 164, 2025'te 169 ve 2026'da 174 kadın konukevi hedefi belirlendi. Bakanlık tarafından kadınların insan onuruna yakışan bir hayat sürmeleri, her alanda daha aktif rol almaları, hak, fırsat ve imkânlardan eşit biçimde yararlanmaları, her türlü ayrımcılık ve şiddetten korunmaları için kapsamlı çalışmalara başlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal