Sıcacık Erişteli Çorba Tarifi

Erişteyi severseniz çorbasına da bayılacaksınız. Annelerimizin el emeği ile kestikleri erişteleri soğuk günlerde çorba içinde tüketmek için harika bir tarif.

25.09.2019-09:55 - (Son Güncelleme: 25.09.2019-10:36)

Tam bir  şifa deposu olan, sıcacık  bir çorbaya kimse hayır diyemez. Erişteli çorba ile akşam yemeklerinize lezzet katmak istiorsanız gelin tarifimize birlikte bakalım.

ERİŞTELİ ÇORBA TARİFİ

MALZEMELER: 

1 çay bardağı yeşil mercimek,1,5 çay bardağı erişte3 su bardağı su,2 su bardağı tavuk suyu,1 adet kuru soğan,1 yemek kaşığısalça,2 yemek kaşığı tereyağı,1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 çay kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı tarhun otu

HAZIRLANIŞI: 

Yeşil mercimekleri güzelce  yıkayın, bir tencerede üstüne çıkacak kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika haşlanması için bırakın.Haşlandıktan sonra süzün ve soğuk sudan geçirin. Bir tencerenin içine tereyağını koyup eritin ve üstüne zeytinyağını ekleyin, yağ ısınınca rendelediğiniz kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı katın ve kavurmayı sürdürün.
Sonrasında sıcak suyu, tavuk suyunu , haşlanan mercimeği ve erişteyi ilave edin. Eriştelerin yapışmaması adına bir zaman karıştırın.Tarhun otunu da ekledikten sonra çorba koyu bir kıvam alana kadar ara sıra karıştırarak orta ateşte yaklaşık yarım saat pişirin. Pişmesine yakın tuzunu da ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp sonra sıcak şekilde sunun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal