Siber Saldırı Sonucu İstanbul Kültür Üniversitesi'nde 15 Binden Fazla Öğrenci Bilgileri Ele Geçirildi!

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, İstanbul Kültür Üniversitesi’nin ihlal bildirimini paylaşarak 15 bin 967 öğrencinin bilgilerinin ele geçirildiğini açıkladı.

03.12.2021-17:30 - (Son Güncelleme: 03.12.2021-17:30) Siber Saldırı Sonucu İstanbul Kültür Üniversitesi'nde 15 Binden Fazla Öğrenci Bilgileri Ele Geçirildi!

İstanbul Kültür Üniversitesi’nde skandal bir olay yaşandı. Üniversiteye yapılan siber saldırı sonucu öğrencilerin kişisel bilgileri çalındı. Kişisel Verileri Koruma Kurumu, İstanbul Kültür Üniversitesi’nin ihlal bildirimini paylaşarak 15 bin 967 öğrencinin bilgilerinin ele geçirildiğini açıkladı. Bu bilgiler, kimlik bilgileri ve öğrenci bilgilerinden oluşuyor. İnternete sunduğumuz ya da bizim adımıza sunulan her bir bilgi, hiçbir şekilde tamamen güvende değil. Güvenlik uzmanları, bilgilerimizi korumak için ne kadar iyi sistemler geliştirirse geliştirsin, aynı çabayı bu bilgilere erişmek isteyen kötü amaçlı kişiler de gerçekleştiriyor ve mutlaka bir açık bularak bilgilere erişim sağlıyorlar. Bunun son örneklerini Yemeksepeti, Zula’nın eski yayıncısı IDC Games ve özellikle Twitch’te görmüştük. Bugünse T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından üniversiteye gerçekleştirilen siber saldırı ve ele geçirilen veriler sonucunda Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na bir ihlal bildirimi yapıldı. İhlal bildiriminde toplamda 15.967 kişinin etkilendiği açıklandı.

ÖĞRENCİ BİLGİLERİ ELE GEÇİRİLDİ

İstanbul Kültür Üniversitesi’ne yapılan siber saldırı sonucu öğrencilerin bir çoğunun kişisel bilgileri çalındı. KVKK’ya yapılan bildirime göre T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi’ne yapılan saldırı neticesinde öğrenci bilgilerinin yer aldığı liste ele geçirildi. İhlalden etkilenen grup öğrencilerden oluşurken, 15.967 öğrencinin ele geçirilen bilgileri şu şekildeydi: T.C. kimlik numarası, Doğum tarihi, Uyruk, Cinsiyet, Telefon numarası, Kurum e-posta adresleri, Ödeme durumu, Öğrenci adı soyadı, Öğrenci danışman adı soyadı, YÖK burs oranı bilgileri, KVKK, konuya ilişkin incelemenin devam etmekte olduğunu açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal