Sia Coin nedir? Son zamanların en çok aratılan kripto para birimi Sia güvenilir mi?

Artık günümüzde birçok uygulamanın yediği alınmaktadır. Bu işlemi ise Bulut Bilişim Teknolojisi ismi verilir. İşyerinizden gelen herhangi bir evrak ya da en basiti kullandığınız WhatsApp mesajları bile bu teknoloji ile yer eklenmektedir. Siacoin blockchain teknolojisi ile birlikte bulut teknolojisini kullanmaktadır.

14.07.2022-14:52 - (Son Güncelleme: 14.07.2022-14:52) Sia Coin nedir? Son zamanların en çok aratılan kripto para birimi Sia güvenilir mi?

Siacoin, yüksek para ödemeden dosyalarınızı  güvenli bir şekilde kullanmanızı sağlamaktadır. Bulut teknolojisi kullanan pek çok güvenilir firma yer alırken geçtiğimiz süre içerisinde iCloud hacklenmesi ile oldukça uzun bir süre gündemde yer aldı. Bu durumda gizliliğiniz için önemli olan pek çok dosya birçok kişiyle paylaşılmış oldu. Sia projesi de bulut depolama özelliği ile güvenli bir ortam sağlamak amacıyla ortaya çıkarılmıştır. Siacoin bir bulut depolama çözümü ve ödeme yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sia teknolojisi nasıl çalışır?

Dosyalarını bilgisayarında saklamak isteyen kişiler Sia UI  adı verilen bir program ile sisteme bilgisayarlarını kurabilirler. Daha sonra dosyalarını Sia ağında kullanmak isteyen kullanıcılar Sia IU ile verilerini kolayca depolayabilirler. Bulut uygulamasında tutmak istedikleri dosyaları seçerek belirli bir ücret belirlemeleri gerekir. Belirlenen fiyat doğrultusunda dosyaları depolamak isteyen kullanıcılar uygulamaya geçiş yapabilirler. Ödenen ücretlerden sonra bulut ağını kolaylıkla kullanabilirsiniz. 

Bilgisayar kapatıldığı Sia ağı  nasıl kullanılır?

Verilerin depolanması kısmında bilgisayarın herhangi bir şekilde kapanması söz konusu olabilir. Geliştiriciler bu durumun önüne geçebilmek için de bazı çözümler uygulamaktadır. Sistem dosyaları önce şifreleyip daha sonra binlerce parçaya bölerek her bir parçayı birden fazla kullanıcının bilgisayarına depolanmaktadır. 

Siacoin Nedir

Sistem sizin yüklediğiniz bir videoyu belirlediğiniz ücret karşılığında onaylamanız durumunda bu ücret karşılığında hizmeti alan diğer kişilerin bilgisayarlarına da sizin videonuzu yüklemektedir. 1000 farklı kullanıcıya gönderilen her bir parça şifreli olarak bu bilgisayarlarda yer almaktadır. Bu nedenle sizin bulut klasörünüz de yer alan dosya diğer bilgisayarlar üzerinden kesinlikle açıklamaktadır. Bu sistem ile kötü amaçlı kişiler içinde bir önlemdir. Öncelikle bu video parçalarını 1000 farklı bilgisayar üzerinden bularak tek tek birleştirilmesi gerekir

Sia projesi neden önemlidir?

Kripto para piyasasında birçok blockchain çözümü yer almaktadır. Bu proje öne çıkaran en önemli nedenlerden biri hazırda çalışan bir uygulamanın bulunmasıdır. Sia IU uygulamasını indirerek dosyalarınızın bu bilgisayara depolayabilir ve bilgisayarınızda kullanmadığımız depolama alanlarını kiraya verebilirsiniz. Blockchain Projelerinden birçoğu Şu an sadece fikir aşamasında ilerletilirken Sia IU  uygulaması ile hizmet vermektedir. Bu nedenle de diğer projeler arasında önemli bir yere sahiptir. Proje her geçen gün değerine değer katmaktadır. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal