SGK’dan flaş karar: Deprem bölgesindeki hak ve alacak hacizlerini kaldırdı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin büyüklüğünden etkilenen şehirlerde işveren ve emeklilerin hak ve alçakları üzerindeki haciz işlemlerini kaldırdı.

28.02.2023-14:37 - (Son Güncelleme: 28.02.2023-17:34) SGK’dan flaş karar: Deprem bölgesindeki hak ve alacak hacizlerini kaldırdı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı deprem sonrasında afet bölgeleri için yapılan çalışmalar kapsamında pek çok tedbiri uygulamaya devam ediyor. SGK, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen şehirlerdeki hak ve alacak hacizlerinin kaldırılması yönünde kara verdi. Bu kapsamda bölgedeki toplam 251 bin 830 e-mevduat haczi kaldırıldı.

İcra takibi yapılmayacak

Bu kararla birlikte, emekli hacizlerinin de 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ertelenmesi kararlaştırıldı. Erteleme kararı kapsamında borçlar sebebiyle 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre yapılan icra takipleri sona erdirilecek, erteleme aşamasında yeni icra takibi açılmayacak.

31 Ağustos'a kadar uzatıldı

Erteleme kapsamındaki borçlar için daha öncesinde haciz işlemi uygulanmış olan menkul ya da gayrimenkul mallar üzerindeki hacizlerin baki kalması şartı ile haciz malların satış işlemleri yapılmayacak, hacizli araçların yakalamaları kaldırılacak.

GSS prim borçları 31 Ağustos'a kadar ertelendi

Primleri kendilerince ödenen 1 milyon 786 bin 658 Genel Sağlık Sigortalısının (GSS) ödenmemiş prim borçları ile Temmuz 2023 tarihine kadar oluşacak prim borçlarının son ödeme tarihi 31 Ağustos 2023 olarak karar verildi. 6 Şubat öncesi vadesi geçmiş GSS prim borçlarına 31 Ağustos’a kadar gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanamayacak.

Erteleme kapsamındaki borçlara 6183 sayılı kanunun 48’inci maddesinin altıncı fıkrası dahilinde azami 24 ay süre ile tecil faizi alınmaksızın ve ilgili mevzuat kapsamında belirtilen diğer şartların sağlanması şartıyla tecil ve taksitlendirme yapılacak.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal