SGK, SSK ve Bağkur'lu kaç yaşında emekli oluyor? 4A, 4B, 4C'li emeklilik yaşı ve maaş hesaplama

Her sigortalı çalışan, gelecek planlamalarında emeklilik noktasına çok önem veriyor. SGK, SSK ve Bağkur kapsamında çalışanlar kaç yaşında emekli olabilecekleri konusunda yaptıkları sorgulamalarda genel olarak ne kadar maaş alacaklarını da araştırıyorlar. Peki, SGK, SSK ve Bağkur'lu kaç yaşında emekli oluyor? İşte, 4A, 4B, 4C'li emeklilik yaşı ve maaş hesaplama..

09.06.2022-20:14 - (Son Güncelleme: 09.06.2022-20:14) SGK, SSK ve Bağkur'lu kaç yaşında emekli oluyor? 4A, 4B, 4C'li emeklilik yaşı ve maaş hesaplama

4A, 4B, 4C'li emeklilik yaşı ve maaş hesaplamaÇalışma süreci sona ererek emekli olmanın keyfini yaşamak isteyen her çalışan, sürekli olarak ne zaman emekli olabileceklerini sorguluyorlar. Emeklilik tarihi ve emeklilik maaş hesaplaması yapmak isteyenler ne zaman emekli olabilirim programları ile birlikte emeklilik detaylarına ulaşabiliyor.

Bu kapsamda SGK, içeriğinde kayıtları olan tüm kişilerin sigorta tiplerine göre ne zaman emekli olacaklarına dair hesaplama işlemine yardımcı olabilen bir e-hizmet geliştirdi. Emeklilik sitemi ve gidişatı ile ilgili her türlü hesaplamayı SGK'nın ne zaman emekli olabilirim programından yapılmaya başlandı.

 

4A, 4B, 4C'li emeklilik yaşı ve maaş hesaplama

SSK (4A), Bağkur (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kapsamında çalışan vatandaşların süreçleri ilerledikçe akıllarına sürekli 'Ne zaman emekli olabilirim?' sorusu geliyor. e-Devlet sisteminden yapılmaya başlanan emeklilik yaş hesaplama işlemleri çok sayıda vatandaşın bilgi öğrenmesine katkıda bulunuyor.

E-Devlet sistemine giriş sonrasında karşınıza çıkan ekranda buluna 'e-hizmetler' sekmesinde bulunan SGK hizmet listesinden "Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim" opsiyon kısmına giriş yapmanız gerekmektedir. Sigorta kolu (4A/4B/4C) birisin seçin ve daha sonra hizmete başlama tarihinizi yazın. Sorgula butonuna tıkladıktan sonra size kayıtlı olan tüm veri dökümanları önünüze çıkacaktır.

SGK, SSK ve Bağkur'lu kaç yaşında emekli oluyor?, ne kadar maaş alıyor?

4A SS kapsamında olan çalışanlar bugün emekli olmaları halinde ne kadar emekli maaşı alacaklarını da yine SGK'nın programıyla kendileri hesaplıyorlar.

Buna göre;

4B / 4C Erkek Çalışanlar: 01.01.2011 tarihi sonbrası sigorta girişini yaptıran erkek çalışan, emekli olabilmek için 61 aşluını beklemek zorunda. 61 yaşında sigorta primi gülerie ilişkin ödemeler tamamlanmamışsa kişi 65 yaşına kadar prim ödemesini gerçekleştirebilir. 65 yaşın tamamlamasının hemen rdından kalan prim ödemeleri toplu olarak yapılır ve emeklilik dilekçesi verilir.

4B / 4C Kadın Çalışanlar: 01.01.2015 tarihi sonrası işe başlamış olan kadın çalışanlar 61 yaşını doldurmaları ahlinde emeklilik hakkı elde ederler. İstenirse kadınlar 65 yaşına kadar da sigorta prim ödemesini yapabilirler.

4A Erkek Çalışanlar: 01.01.2016 tarihinden itibaren sigortalı olarak görülen çalışan emekli olmak için 61 yaşını tamamlamak zorundayken 4A Kadın çalışanların da 01.01.2020 tarihi sonrası sigorta başlangıcı yaptıran kadın çalışanlar da 61 yaşını tamamlamak zorundadırlar. 

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal