SGK SSK ve Bağ-Kur'a bağlı olmayanlar için kritik gelişme! Hem emekli olunabilir hem de para iadesi alınabilir

SGK, SSK ve Bağ-Kur’a bağlı olmayanlar için kritik bir gelişme yaşandı. Bu gelişmeye göre hem emekli olunabilir hem de para iadesi alınabilir. Konunun detayları haberimizde...

30.04.2022-16:44 - (Son Güncelleme: 30.04.2022-16:44) SGK SSK ve Bağ-Kur'a bağlı olmayanlar için kritik gelişme! Hem emekli olunabilir hem de para iadesi alınabilir

Emekli olmayı hayal eden fakat herhangi bir sigorta koluna bağlı olarak çalışmamış olanlar için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İsteğe bağlı emekli olma konusunda kritik gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yaşanan gelişmelerden bir tanesi ise 5400 prim gününü tamamlayan kişilerin emekli olmasını içeriyor. Bir diğeri ise sigortasız kişilerin sigortalı olarak çalışmasına gerek kalmadan emekli olmasını vadediyor. Emekli olmak isteyen sigortasız vatandaşlar arama motorları üzerinden konu hakkındaki son dakika gelişmelerini büyük bir titizlikle araştırıyor.

SGK, SSK ve Bağ-Kur’a bağlı olmayanlar için kritik gelişme

Sigortalı çalışaj

SGK, SSK veya Bağ-Kur’dan herhangi birisine bağlı olmayan vatandaşlar emekli olabilmenin yollarını merak ediyor. SGK’nın isteğe bağlı sigortalılık kapsamında ayda 1444 TL ödenmesi ve 5400 prim gününün tamamlanması halinde emekli olma fırsatı sağlanıyor. Bununla birlikte değişik tip borçlandırma yöntemleri ile yapılandırma hizmetleri sayesinde erken emeklilik şansı da mümkün.

SGK’ya bağlı olarak çalışanların ise emekli olabilmeleri için belirli bazı şartları karşılamaları gerekiyor. Sigorta giriş 1 Mayıs 2008’den sonra olan kişiler 58 yaşını geçmeleri ve 7200 prim gününü ödemeleri durumunda emekli olabiliyor.

Sigorta giriş 8 Eylül 1976’dan önce olan vatandaşların ise 55 yaşını doldurmaları ve en az 5000 prim günün tamamlamaları halinde veya 25 yıl sigortalı olarak çalışmaları ve 5000 prim gününü doldurmaları halinde emekli olmaya ve emekli maaşı almaya hak kazanmaktadır.

8 Eylül 1999’den sonra sigorta girişini yapan kişilerin ise 60 yaşını tamamlamış olmaları ve en az 7000 prim gününü ödemiş olmaları gerekiyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal