Dünya Bankası'ndan yatırımcılara kritik uyarı! Altın fiyatlarında çöküş yaşanacak

Koronavirüs salgını sebebiyle son iki yılda oldukça dalgalı olan altın fiyatları konusunda Dünya Bankası’ndan yatırımcılara kritik bir uyarı geldi. Yapılan uyarıya göre altın fiyatlarında çöküş yaşanacak. Detayları haberimizden takip edebilirsiniz.

30.04.2022-17:05 - (Son Güncelleme: 30.04.2022-17:05) Dünya Bankası'ndan yatırımcılara kritik uyarı! Altın fiyatlarında çöküş yaşanacak

Son aylara kadar koronavirüs salgını sebebiyle dalgalı bir seyir izleyen altın fiyatları sonrasında ise Rusya Ukrayna savaşından etkileniyor. Küresel olarak enflasyonun artış göstermesi sebebiyle altın yatırımı yapmak isteyen vatandaşlara Dünya Bankası’ndan kritik bir açıklama geldi. Dünya Bankası’nın yaptığı açıklamaya göre altın fiyatları çok yakında dibe çakılabilir.

Dünya Bankası'ndan yatırımcılara kritik uyarı

Dünya Bankası

Aylardır dengesiz bir değer grafiği çizmesi sebebiyle altın yatırımcılığının cazibesi eskisi kadar kalmadı. Dünya Bankası’nın dün açıkladığı altın fiyatlarına göre gram altın ve çeyrek altında ciddi bir düşüş yaşandı. Yatırımcıları endişelendiren bu gelişme sonrasında gözler Dünya Bankası’nın konu hakkında yapacağı açıklamalara çevrildi.

Dünya Bankası, altın fiyatlarıyla ilgili olarak oldukça kritik açıklamalara yer verdi. Altın fiyatlarının önümüzdeki seneden itibaren düşüş eğilimi göstereceğini açıklayan Dünya Bankası ‘’Altın fiyatları Fed tarafından alınan karar ile birlikte 2023 yılında yoğun bir düşüş trendine girecek. Ancak büyük çöküşten önce 2022 yılında altın fiyatlarının mütevazı şekilde artması bekleniyor. Buna rağmen Fed tarafından alınan önlemler artırılırsa altındaki düşüş 2022 yılının son aylarında da başlayabilir’’ ifadelerine yer verdi.

Dünya Bankası’nın bu açıklamaları sonrasında özellikle FED’in açıklayacağı faiz kararı büyük bir merakla beklenmeye başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal