Evde bakım maaşı alanlara müjde! Yardım ödemeleri 3.157 TL seviyesine çıkıyor..

Evde yaşlı ve engelli yakınına bakanlara Hükümet tarafından verilen evde bakım maaşlarına zam beklentisinde bir gelişme yaşandı ve 2022 yılı Temmuz ayında ayda 2 bin 354 TL olarak ödenen desteğin bin 157 lira seviyelerine çıkacağı söylendi.

30.04.2022-17:21 - (Son Güncelleme: 30.04.2022-17:21) Evde bakım maaşı alanlara müjde! Yardım ödemeleri 3.157 TL seviyesine çıkıyor..

Herhangi bir sosyal güvencesi ve geliri olmayan vatandaşlara destek olabilmek adına Hükümet, ihtiyacı olan vatandaşlara belirli miktarlarda ödeme sağlıyor. Her ay düzenli olarak yapılan yardımların arasında engelli ve yaşlı vatandaşlara verilen evde bakım desteğidir. Bu kişilere bakan yakınlarına ödenen evde bakım maaşlarında yeni bir düzenleme yapılacağı öğrenildi.

Yardım ödemeleri 3.157 TL seviyesine çıkıyor..

Gelir sahibi olmayan fakat evde bakıma muhtaç olan kişilere yönelik devlet tarafından sağlanan maaş desteğinde hasta, engelli ve yaşlı kişilerin evde bakımlarının düzenli olarak yapılması ve ihtiyaçlarının da asgari oranda karşılanması için yapılır. Evde bakım maaşları ile ilgili yapılacak yeni düzenleme ile birlikte desteğin Temmuz ayında yeniden zamlanacağı bildirildi.

Yardım ödemeleri 3.157 TL seviyesine çıkıyor

Yaklaşık 550 bin vatandaşın faydalandığı evde bakım maaş desteğinde Temmuz ayı içinde memur maaşlarının katsayında gerçekleştirilecek artışların yansıtılacağı ifade edildi.

Bu durumda memur maaşlarında enflasyon tahminleri çerçevesinde Temmuz ayında yüzde 34.12 oranında artması bekleniyor. Bu tahminin gerçekleşmesi durumunda ise aylık 2 bin 354 lira 14 kuruş olarak verilen evde bakım maaşlarının 3 bin 157 lira 37 kuruşa yükseleceği tahmin ediliyor.. 

Ödemeler bayram öncesi hak sahiplerine ulaştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaklaşık olarak 833 milyon lira gibi bir tutarın yaşlı ödeme desteği şeklinde hak sahiplerine ulaştırdıklarını bildirdi. Bakan Yanık konuya ilişkin yaptığı açıklamasında ayrıca, engelli vatandaşlara ödenen 653 milyon lira tutarında ödemelerinin gerçekleştirildiğini bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal