Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında zamlı tarifeye geçiş için son gün..

Milyonlarca araç sürücüsünü yakından ilgilendiren bir haberde son dakika gelişmeleri paylaşıldı. Zorunlu trafik sigortalarında zamlı tarifeye geçiş için son günün olduğunun hatırlatıldığı haberde yeni tarifelerin 1 Mayıs tarihinde geçerli olmaya başlayacağı bildirildi.

30.04.2022-15:57 - (Son Güncelleme: 30.04.2022-15:57) Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında zamlı tarifeye geçiş için son gün..

1 Mayıs 2022 tarihinden itibaren uygulamaya girecek olan zorunlu trafik sigortalarında zamlı tarife öncesi fiyatlardan faydalanmak için araç sürücülerinin 1 günü kaldı. Trafik sigorta primleri 1 Mayıs tarihinden itibaren yükselecek ve sürücüler artık yeni tarifeye göre trafik sigortası yaptırabilecekler.

Milyonlarca araç sahibi ‘Zorunlu Trafik Sigortası’ primlerini 1 Mayıs tarihine kadar yaptırmaları halinde bedelleri eski tarife üzerinden ödeyecekler. 1 Mayıs 2022 tarihinden itibaren ise primler yeni tarife üzerinden hesaplanacak.

Zorunlu trafik sigortasında zamlı tarife

Zorunlu Trafik Sigortası primlerine aylık yüzde 2,25 zam!

1 Mayıs tarihinden itibaren yeni tarifeye geçilmesi sonrasında otomobiller için 1’den 7’ye kadar olan her bir basamakta azami prim tutarlarında aylık yüzde 2.25 oranında bir artış yapılacak.

Herhangi bir kaza durumuyla karşı karşıya gelinmesi durumunda ‘karşı tarafın’ mal ya da canına verilen hasar kabahat oranına bağlı bir şekilde kısmen veya tamamen karşılanmasını sağlayan zorunlu trafik sigortası, yaptırmamanın cezası 169 lira olarak belirlendi. Bu ceza 15 gün içinde ödenmesi halinde yüzde 25 indirim yapılarak 147 liraya düşerken aynı zamanda aracın sigortası yok ise bu cezaya ek olarak da trafikten men ve otopark parası gündeme alınıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal