SGK hizmet dökümü belgesi nedir, hangi amaçla kullanılır? SGK hizmet dökümü çıkarma işlemleri

Son zamanlarda vatandaşlar tarafından SGK hizmet döküm belgesinin ne olduğu ve hangi amaçla kullanıldığı araştırılmaya başlandı. Sigorta ve prim bilgilerinin yer aldığı SGK hizmet döküm belgesinin nerelerde kullanıldığı da araştırılan diğer konular arasında yer aldı. Peki SGK hizmet dökümü belgesi nedir, hangi amaçla kullanılır? SGK hizmet döküm belgesi hangi alanlarda kullanılır? SGK hizmet dökümü çıkarma işlemleri hakkındaki tüm detaylar haberimizde yer almaktadır.

29.04.2022-10:08 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-10:08) SGK hizmet dökümü belgesi nedir, hangi amaçla kullanılır? SGK hizmet dökümü çıkarma işlemleri

Son dönemde vatandaşlar tarafından SGK hizmet döküm belgesinin ne olduğu ve hangi amaçla kullanıldığı araştırılmaya başlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bağlı olan tüm çalışanların alabildiği SGK hizmet döküm belgesi içerisinde kişinin sigorta ve prim bilgileri yer almaktadır. 4A, 4B ve 4C olarak üçe ayrılan Hizmet döküm belgesini SGK'ya bağlı olan herkes alabilmektedir. Eski sistemde 4B hizmet döküm belgesini, Bağ-Kur'a bağlı olanlar, 4C hizmet belgesini Emekli Sandığı'na bağlı olanlar ve 4A hizmet döküm belgesini ise Sosyal Sigortalar Kurumu'na bağlı olan işçiler alabilmekteydi yeni sistemde ise hepsi SGK altında altında toplanmıştır. 

SGK hizmet dökümü belgesi nedir, hangi amaçla kullanılır?

SGK hizmet dökümü belgesi; SGK tarafından vatandaşlar için hazırlanan SGK borç sorgulama, ne zaman emekli olurum, emekli maaşı sorgulama ve emekli maaşı hesaplamam gibi uygulamalarda kullanılmaktadır. Kıdem hesaplama, İkramiye hesaplama, vize alma süreci ve mahkeme gibi birçok resmi kurumda kullanılabilen Hizmet döküm belgesinde çok sayıda bilgi yer almaktadır.

SGK hizmet dökümünde bulunan bilgiler

SGK hizmet dökümünde bulunan bilgiler

SGK hizmet döküm belgesinde, kişinin sigorta temel bilgileri, Sigortalı olarak çalıştığı gün sayısı, ilk defa girişen iş için giriş ve çıkış tarihi, hangi aylarda sigortanın yatırıldığı, primlerin ne zaman ödendiği, çalışılan şirketlerin bilgisi ve sigortalı olarak bulunulan dönemde yer,ne getirilen hizmetlerin bilgileri yer almaktadır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal