SGK emekli tahsis no nedir? T.C. ile emekli tahsis no öğrenme ve sorgulama işlemleri

SGK tahsis numarası, Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) emekli maaşı bağlanan kişileri tanımlamak amacı ile kullanılmaktadır. Peki SGK emekli tahsis no nedir? T.C. ile emekli tahsis no nasıl sorgulanır? İşte detaylar...

17.05.2022-20:11 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-20:11) SGK emekli tahsis no nedir? T.C. ile emekli tahsis no öğrenme ve sorgulama işlemleri

SGK tahsis numarasının ne olduğu ve nasıl sorgulandığı merak konusu oldu. SGK tarafından emekli maaşı bağlananları tanımlamak için kullanılan emekli tahsis numarasıyla maaş sorgulama işlemleri ve herhangi gerekli bir durumda SGK üzerinden yapılabilmesine olanak tanır. Her emekli olan kişiye özel olarak tanımlanan bu numara ise e-Devlet üzerinden de sorgulanabilmektedir.

e-Devlet sisteminden tahsis numarasını öğrenebilmek için öncelikle e-Devlet sistemine giriş sağlamalısınız. www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden sisteme giriş sağlanmasının ardından SGK’nın hizmetleri arasında yer alan evrak takibi sorgulamasıyla 'SGK tahsis numaranıza' kolayca ulaşabilirsiniz.

www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden sizden istenilen bilgiler dahilinde e-Devlet sistemine girişinizi yaptıktan sonra arama kısmına 'Sosyal Sigortalar Kurumu' yazarak daha sonra işlemler menüsünden emeklilik işlemleri seçeneğini bulup evrak takibi veya evrak sorgulatma işlemini gerçekleştirerek tahsis numaranıza kolayca ulaşabilirsiniz.

SGK tahsis numarası sorgulama işlemini https://www.turkiye.gov.tr/4c-emeklilik-islemleri-evrak-takibi adresi üzerinden kolayca yapabilirsiniz.

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal