17.02.2021-13:52 (Son Güncelleme:17.02.2021-13:52)


1

SGK tarafından binlerce vatandaşı çok yakından ilgilendiren kritik uyarılar ardı ardına açıklandı.



2

Emeklilik için hak kazanan herkesi çok yakından ilgilendiren konuda incelemeler olursa birçok kişinin maaşlarının kesilebilecek olduğuna yer verildi.



3

Sahte sigorta primi olanların emeklilik primlerinin silineceği açıklandı.



4

Çalışmadan emekli olmaya hak kazanmak isteyen vatandaşlar için birçok farklı yöntem yer alıyor. Fakat bazı vatandaşlar emekliliklerinde daha fazla maaş almak için çalışma hayatlarına devam etmedikleri halde bir başkasının yanında çalışıyor gibi kendilerini göstererek prim ödemeye devam ettiler.



5

Yapılan sahte sigorta adı ile bilinen yöntem yasal olmamasından dolayı inceleme sonucunda ortaya çıkanlar yanıyor. Çalışma hayatına devam etmeden emekli olmak isteyen kişiler dışarıdan isteğe bağlı olarak prim ödemesi yapabilir ve düşük bir maaş ile olsa da emekli olmak için hak kazanabilirler.



6

Bu durum en çok da emekli olmasına az zaman kala daha yüksek maaş almak isteyen kişiler tarafından yapılıyor.



7

SGK, Paravan Şirketler ve Şüpheli İşlemler İçin SGK İnceleme Başlattı

SGK, Paravan Şirketler ve Şüpheli İşlemler İçin SGK İnceleme Başlattı

Son yıllarda birçok sayıda bu tarz girişimlerin olmasından dolayı SGK müfettişleri olay için incelemeleri başlatarak paravan şirketler ve şüpheli işlemlerin takibine girdi. Sahte sigorta girişi olan vatandaşlar tespit edildikleri zaman emeklilik primleri silinecek. Sadece o kısımlar değil tamamı iptal edilmiş olacak. Prim tutarları ise SGK tarafından kasalara devredilecek ve vatandaşlara iadesi olmayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR