Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır?

30 Nisan itibariyle tam kapanma başladı. Vatandaşların mecburi geçerli sebep olmadıkça seyahatlerine izin verilmeyecek. Peki seyahat izin belgesi nasıl alınır?

22.01.2021-17:23 - (Son Güncelleme: 30.04.2021-11:40) Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır?

İçişleri Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu “tam kapanma” genelgesinde, şehirlerarası seyahatin 17 Mayıs pazartesi sabah 05.00 saatine kadar izin belgesi ile yapılacağı kararı paylaşılmıştı. Alınan kararlardan sonra ise birçok vatandaş hem geçerli sayılacak olan nedenleri, hem de seyahat izin belgesini nasıl alacaklarını büyük bir merak içerisinde araştırmaya başladı. Yapılan açıklamaya göre seyahat izin belgesi e-Devlet üzerinden rahat bir şekilde alınabiliyor.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Seyahat izin belgesinin alımı için e-Devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunulabilir. Seyahat izin belgesi ALO 199 Vefa Sosyal destek hattı üzerinden ya da e-Devlet üzerinden alınabilmektedir. e-Devlet ekranından seyahat izin belgesi almak için izlenmesi gereken ilk adım ise, uygulamaya T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapmak.

Sonraki aşama ise İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan 'e-Başvuru' kısmına tıklama işlemi yapılıyor. Çıkan seçenekler arasından 'Seyahat İzin İşlemleri' butonu seçilerek form doldurma işleminin yapılması gerekiyor. Daha sonra kısa bir süre içerisinde başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığı bilgisi SMS ile kişiye veriliyor.

Şehirlerarası seyahat etmek isteyen vatandaşların ise 17 Mayıs’a kadar bu belgeye sahip olmaları gerekiyor. Bu seyahat izin belgesine sahip olmayan kişiler, şehirlerarası yolculuk yapamıyor.

GENELGEYE GÖRE ZORUNLU HAL SAYILAN DURUMLAR NEDİR?

Sokağa çıkma kısıtlamasında zorunlu hal olarak kabul görecek durumlar ise şu şekilde:

Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen,

Doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,

Kendisi veya eşinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakınına ya da kardeşine refakat edecek olan (en fazla 2 kişi),

Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler,

ÖSYM tarafından ilan edilmiş merkezi sınavlara katılacak olan,

Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen,

Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan,

Ceza infaz kurumlarından salıverilen,

Kişilerin zorunlu hali bulunduğu kabul edilecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal