Fransa’nın Mutfağına Fransız Kalmayın!

Fransız mutfağı birçok lezzeti bir arada barındıran Dünyanın en seçkin mutfaklarından biridir. Peki, Fransız mutfağına özgü olan yemekler nelerdir? İşte Fransız mutfağına özgü tatlar...

06.02.2020-15:30 - (Son Güncelleme: 06.02.2020-15:25) Fransa’nın Mutfağına Fransız Kalmayın!

Çeşitliliği ve lezzetiyle tüm dünyaya ün salmış Fransız mutfağı muhteşem lezzetleri ile ilgi çekiyor. Yemek yapmayı sanat haline getiren Fransızların yemekleri sunumları ile de çok beğeniliyor. İşte kruvasan ve makarondan ibaret olmayan Fransız mutfağının en özel tatları…

CONFİT DE CANARD

Fransız mutfağının en klasik ve en iyi yemekleri arasında yer alan leziz bir ördek yemeği olan Confit de Canard çok sevilir.

NİCOİSE SALAD

Yemek veya garnitür olarak servis edilen Nicoise salatası özel lezzetlerden biridir. Domates, biber, marul, yeşil fasulye, ton balığı, haşlanmış yumurta, Nicoise Cailletier zeytinleri ve ançüez çeşitleri ile iştah açan lezzetler arasında yerini alıyor.

RATATOUİLLE

Fransız mutfağının vazgeçilmez yemekleri arasında üst sıralarda yer alır. Domates, soğan, kabak, patlıcan, biber, havuç ve kekik, fesleğen, biberiye, karabiber ve zeytinyağından yapılır.

SOUPE À L'OİGNON (SOĞAN ÇORBASI)

Romalılara kadar uzanan bu geleneksel çorba soğan ve sığır etinden yapılır. Soğan karamelize hale getirilir ve yavaş yavaş pişirilir. Üzerine eklenen eritilmiş peynir ve krutonlarla birlikte damaklarda güzel bir tat bırakır.

SOLE MEUNİÈRE

Balık filetosundan yapılan bu muhteşem lezzet kolay yapımı ile Fransız mutfağının baş tacıdır. Un ve tereyağı rengi dönene kadar kavrulur ve bu sos balığın üzerine dökülür. Limon ve maydanoz ile servis edilir.

PİSSALADİÈRE

Fransa'nın en popüler aperatif tatlarından biridir. Hamuru klasik pizzadan daha kalın olarak yapılan bu lezzet sıcak ve soğuk olarak tüketilir. Soğan, zeytin ve ançüez ile yapılan bu lezzet vazgeçilmez tatlar arasındadır.

SUFLE

Tatlı ve tuzlu seçenekleriyle Fransız mutfağının en özel lezzetleri arasında sufle yer alır. Un, tereyağı, yumurta ve süt ile yapılan bu güzel lezzet; çikolatalı, muzlu, peynirli ve birçok seçenekleriyle sunularak damakları şenlendirir.

TARTE TATİN

Elma ve tarçının harika birleşiminden oluşan bu tatlı Fransız mutfağının gözdelerindendir. Milföy hamuru ile yapılan bu tart tadı ile kalpleri fethetmiştir.

Son Dakika Seyahat Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal