Sevindiren Haber Geldi! Sinovac ve Sputnik V'den Umut Veren Omicron Açıklaması

Çin tarafından üretilen Sinovac, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantına karşı yapılacak üçüncü dozun yüzde 94 oranında koruma sağladığını açıkladı.

17.12.2021-17:28 - (Son Güncelleme: 17.12.2021-17:28)

Türkiye başta olmak üzere 48 ülkede uygulanan Sinovac aşısından sevindiren bir haber geldi. Çin tarafından üretilen Sinovac, insanlara uygulanacak olan üçüncü dozun yüzde 94 oranında olumlu yönde etki sağlayacağını duyurdu. Öte yandan Rus merkezli aşı üreticisi Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü de, Sputnik V ve Sputnik Light aşılarının yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantına karşı tam koruma sağladığını iddia etti. 

Çin tarafından üretilen Sinovac ile Rus Sputnik V ve Sputnik Light aşılarının, dünyada hızla yayılan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantına karşı uygulanacak üçüncü dozda olumlu yönde etkili olduğunu açıkladı. 

SİNOVAC YÜZDE 94 ORANINDA KORUMA SAĞLIYOR

Forbes'un, Japonya merkezli Nikkei Asia gazetesinden alınan bilgilere göre, Çin tarafından geliştirilen Sinovac aşısının, üçüncü dozunda koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantına karşı yüzde 94 oranında etki sağladığı öğrenildi. 


Kovid 19’a yönelik yapılan 2 doz aşının Omicron varyantına karşı öngörülebilir bir düzeyde antikor üretmediği gösteren farklı bir araştırmanın ardından Çinli Sinovac tarafından açıklama yapıldı. Buna göre, Sinovac, Türkiye’de kullanılan CoronaVac aşısının iki dozunu da uygulayan 20 kişiden 7’sinin yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantına karşı baskın gelebilecek kadar antikor ürettiğini duyurdu. 

İKİ DOZ AŞININ KORUMA ETKİNLİĞİ YÜZDE 35

Sinovac’tan yapılan açıklamaya göre, bu durumun iki dozu uygulanan CoronoVac aşısının yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantına karşı yüzde 35 oranında etkili olduğu anlamına geldiği belirtildi. 

Bununla birlikte ikinci dozundan sonra uygulanacak üçüncü doz CoronaVac aşısı uygulanan 48 kişinin 45'inde etkili olduğu belirtildi. Ayrıca bu durumu orana vurmak gerekirse üçüncü doz aşı yaptıranların Koronavirüsün Omicron varyantına karşı yüzde 94 oranında etki sağladığını duyurdu. 

Yapılan açıklamalarda söz konusu çalışmaların Hong Kong'dan toplanan iki Omicron örneğine dayandığı belirtilirdi. Bununla birlikte ise Sinovac'ın etkin olup olmadığıyla ilgili daha kapsamlı bir değerlendirme sunmak için çalışmaların sürdürüldüğü açıklandı. 

SPUTNİK V OMİCRON VARYANTINA KARŞI TAM KORUMA SAĞLIYOR

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Rus merkezli aşı üreticisi Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsünün Müdürü Gintsburg, Sputnik V ve Sputnik Light aşılarına dair yeni bulguları video konferans yöntemi ile basın mensuplarına açıkladı. 


Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantına karşı yaptıkları araştırmalarda önemli bulgulara eriştiklerini aktaran, söz konusu aşıların üreticisi Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsünün Müdürü Gintsburg, ‘Elde ettiğimiz ana sonuç, iki doz Sputnik V aşısının ardından 6 ay içerisinde bir doz Sputnik Light aşısının yaptırmanın Omicron varyantına karşı tam koruma sağladığıdır’ ifadelerini kullandı. 

VARYANTALARA KARŞI KORUMA SAĞLAYACAK TEKNLOJİYE SAHİBİZ

Vatandaşların hepsinin aşılanmasına yönelik sürecin hızlandırılmasına vurgu yapan Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsünün Müdürü Gintsburg, ‘Eğer gelecekte Kovid-19'un yeni varyantları da ortaya çıkarsa, bu varyantlara karşı koruma sağlayacak teknolojiye sahibiz.’ dedi.

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, söz konusu aşılarla ilgili 14 Aralık tarihinde yaptığı açıklamada, Rusya’nın Koronavirüsün Omicron varyantına karşı geliştirilen Sputnik V'nin onaylanması için Dünya Sağlık Örgütü’ne gerekli evrakların teslim edildiğini belirtmişti. 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ‘Henüz teslim etmedik çünkü hangi bilgilerin gerektiği ve bunların nasıl temin edilmesi gerektiğine dair farklı bir anlayışımız var.’ diye konuşmuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal