Settar Tanrıöğen kimdir, nereli ve kaç yaşında? Oyuncu Settar Tanrıöğen’e ne oldu? Settar Tanrıöğen’in sağlık durumu nasıl? Settar Tanrıöğen hayatı ve biyografisi

Kızılcık Şerbeti dizisinde Abdullah karakterini canlandıran ünlü oyuncu Settar Tanrıöğen’in sağlık durumu merak ediliyor. Settar Tanrıöğen’in beyin kanaması geçirdiği haberleri sonrasında gelişmeler hayranları tarafından takip ediliyor. Peki Settar Tanrıöğen kimdir, nereli ve kaç yaşında? Oyuncu Settar Tanrıöğen’e ne oldu? Settar Tanrıöğen’in sağlık durumu nasıl? İşte Settar Tanrıöğen hayatı ve biyografisi…

27.01.2024-16:32 - (Son Güncelleme: 27.01.2024-16:32)

Ünlü oyuncu Settar Tanrıöğen, Kızılcık Şerbeti dizisinin setinde beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırıldı. Hayranlarını üzüntüye ve endişeye boğan bu haber sonrasında Settar Tanrıöğen’in sağlık durumu hakkındaki son gelişmeler merak konusu oldu. Tanrıöğen’in beyin kanaması haberini Ebru Destan sosyal medya hesabından duyurmuştu. Peki Settar Tanrıöğen kimdir, nereli ve kaç yaşında? Oyuncu Settar Tanrıöğen’e ne oldu? Settar Tanrıöğen’in sağlık durumu nasıl? 

Settar Tanrıöğen’in sağlık durumu nasıl?

Sosyal medya hesabından Settar Tanrıöğen’in beyin kanaması geçirdiğini açıklayan Ebru Destan, "Settar abim dün beyin kanaması geçirdi. Ameliyatı güzel geçmiş. Bir an önce sağlığına kavuşmasını dilerim. Seni seviyoruz" notunu paylaştı.

Settar Tanrıöğen’in tedavisi hastanede sürüyor.

Settar Tanrıöğen kimdir?

Settar Tanrıöğen, 22 Ekim 1960 tarihinde Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi'nden Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünden mezun olan Settar Tanrıöğen, 1990'larda Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Erdal Tosun, Zerrin Sümer, Serhat Özcan ve Erdoğan Dikmen gibi isimlerin de yer aldığı Bir Demet Tiyatro'da Saldıray Abi karakteriyle dikkatleri üzerine çekti. 2009 yılında ise Binnur Kaya, Engin Günaydın, Ercan Kesal, İlker Aksum ve Serra Yılmaz gibi oyuncularla birlikte Vavien adlı filmde rol aldı. Bu filmdeki performansıyla SİYAD Türk Sineması ödülleri kapsamında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

Settar Tanrıöğen

2010 yılında Derviş Zaim'in senaryosunu yazıp yönettiği "Gölgeler ve Suretler" adlı filmde, Kıbrıslı Rumlar ve Türkler arasındaki sorunları konu alan Settar Tanrıöğen, Buğra Gülsoy, Hazar Ergüçlü ve Osman Alkaş ile birlikte rol aldı. Filmdeki Cevdet karakteriyle 2011 Ankara Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

2015 yılında Selim Evci'nin yazıp yönettiği "Saklı" adlı filmde İlhan Şeşen, Türkü Turan, Pelin Akil, Şehnaz Bölen ve Ümit Çırak gibi isimlerle birlikte rol alan Tanrıöğen, Cengiz rolünü üstlendi. Aynı yıl Ali Yorgancıoğlu'nun yönettiği "Hayalet Dayı" adlı komedi filminde başrolde yer aldı. 2015-2017 döneminde "Baba Candır" adlı dizide Salih Çelik karakterini canlandırdı. Şu sıralar ise "Kızılcık Şerbeti" dizisinde Abdullah karakterine hayat vermektedir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal