Sertleşen havlular nasıl yumuşar? Havluları yumuşatmanın pratik yolu

El ve yüz havlularınız ilk yıkamadan sonra sertleşiyor mu? Bu durumdan kurtulmak sandığınızdan daha basit. İşte havlularınızı yumuşacık yapacak doğal yöntem.

27.06.2022-15:52 - (Son Güncelleme: 16.08.2023-17:41) Sertleşen havlular nasıl yumuşar? Havluları yumuşatmanın pratik yolu

Banyoda en sık kullandığımız şeylerden biri olan havuzlar kullanılmaya yıkanmaya dayalı olarak sertleşir. Pamuk gibi olan havlular zamanla taş gibi olur. Öyle ki yüzünüzü kurulamak istemezsiniz. Peki böyle bir durumla karşılaştığımızda ne yapmamız gerek. Sizin için havlularınızı tekrardan pamuk gibi yapacak harika bir yöntem hazırladık.

Havluları yumuşatacak doğal yöntem

Evet hanımlar, yıkanmaktan sertleşmiş havlularınızı tekrardan pamuk gibi yapmak için uygulayacağınız çok basit bazı yöntemler var. Gelin bu yöntemlere beraber bakalım. 

Sıcak su

Havuzlarınızı sıcak suda yıkamaya dikkat edin. Sıcak suyla yıkanan havlularda deterjan kalıntılarından eser kalmaz, sudaki klorun çözülmesine de neden olan sıcak su, havlularınızın makinadan yumuşak çıkmasına neden olur. 

Amonyak ve sirke karışımı 

Bir diğer yöntem ise sıcak suyun içine biraz sirke ve bir tutam amonyak koymaktır.  Hazırladığınız bu harikulade karışımı makinan yumuşatıcı gözüne ekleyin. Böylece havlular yıkanırken eklediğiniz karışım deterjanın havlulara yapışmasını önler. Bu durumda sertleşmeyi önler. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal