Serj Sarkisyan Muhalif Paşinyan İle Olan Görüşmeyi 3 Dakikada Terk Etti

Ermenistan'da başbakan karşı protestoların sona ermesini konuşmak için muhalif lider Nikol Paşinyan'la görüşen Başbakan Serj Sarkisyan, muhalefeti 'şantaj yapmakla' suçlayıp görüşmeyi terk etti. Toplantının sonunda Paşinyan polis tarafından gözaltına alındı.

22.04.2018-14:30 - (Son Güncelleme: 22.04.2018-14:26) Serj Sarkisyan Muhalif Paşinyan İle Olan Görüşmeyi 3 Dakikada Terk Etti

Başbakan Sarkisyan ile muhalif Paşinyan'ın televizyon ekranlarından da gösterilen görüşmesi sadece 3 dakika sürdü. Lider Sarkisyan ile vekil Paşinyan'ın görüşmesi esnasında muhalifler de alanlardaydı. Gösteriye güvenlik güçleri müdahale etti.

BBC Türkçe'nin haberine göre başkent Erivan'daki bir otelde yapılan görüşmede, Başbakan Sarkisyan rakibinin 'müzakere çağrılarına olumlu yanıt vermesinden duyduğu memnuniyeti' ifade ederken vekil Paşinyan ise müdahale edip "Sanırım bir yanlış anlama var" şeklinde sözüne girdi.

Muhalif Paşinyan, "Buraya istifanızın ve iktidarın barışçıl ve yumuşak bir şekilde geçişinin sağlanması için şartları görüşmeye geldim" cevabını verdi.

Başbakan Sarkisyan da "Bu bir diyalog değil, bu bir şantajdır" çıkışında bulunarak görüşmeyi terk etti.

Görüşme sonrası bir araya gelen destekçilerine hitap edem Paşinyan eylemcilere bir haftadır süren eylemlerine devam etmeleri çağrısı yaptı.

Emniyet güçleri, başkent Erivan'daki protestoları dağıtmak için müdahale ederken muhalif Paşinyan’ı gözaltına aldı.

Ermenistan’da Sarkisyan karşıtı gösteriler bir türlü dinmezken, polisin eylemcilere uyguladı şiddet her geçen gün artıyor. Sarkisyan’ın istifa etmemesi halinde gösterilen tüm ülkeye yayılacağı düşünülüyor. Devlet kurumlarını da geçtiğimiz günlerde işgal eden eylemciler, protestoların dozunu arttırıyor. Başbakan Sarkisyan ise muhaliflerin çağrılarına kulak asmamakta ısrarcı davranıyor. Muhaliflerin tek isteği olan Sarkisyan’ın istifa ise, Sarkisyan tarafından hiç olumlu karşılanmıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kadyırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal